Aylik 30 Bin Lira Maasi Var, Çirak Yetismiyor

Bolu’nun Mudurnu ilçesinde Ramazan ayinda sofralarin vazgeçilmezi olan pideleri yapan 28 yillik usta Feridun Yasayan, “Su anda bu meslege hiç heves eden yok. Yeni nesil çalismak istemiyor. Firin ustasinin günlük maasi bin lira civarinda. Aylik 30 bin lira yapiyor” dedi.

Aylik 30 Bin Lira Maasi Var, Çirak Yetismiyor
Bolu’nun tarihi ilçesi Mudurnu’da evli ve 3 çocuk babasi olan Feridun Yasayan, 28 yildir firin ustasi olarak çalisiyor. Feridun Yasayan, firincilik meslegine gençlerin heves etmemesinden kaynakli olarak meslegin unutulmaya yüz tutacagini anlatti. Ramazan ayinda sofralarin vazgeçilmezi olan pideleri ilçeye sicak sicak servis ettiklerini ifade eden Yasayan, 20 liradan pideleri satisa sunduklarini belirtti.

Bir firincinin günlük maasinin bin lira civarinda oldugunu belirten usta Yasayan, kendi çocugunun bile bu isi yapmaktan kaçtigini dile getirdi.

Gençlerin meslege heves etmedigini belirten Feridun Yasayan, “28 yildir bu isi yapiyorum. Abimden ögrendim bu meslegi. Firinciligin püf noktalari yok. Içinden gelerek yapacaksin bu isi. Su anda bu meslege hiç heves eden yok. Yeni nesil çalismak istemiyor. Benim kendi çocugum bile yanimda 5-6 yil çalisti. Ondan sonra birakti. Çalisanlar için bu meslek bir aileyi rahat bir sekilde geçindirir. Firin ustasinin günlük maasi bin lira civarinda. Aylik 30 bin lira yapiyor. Bizim isimiz gece. Sabaha karsi geliyoruz. Firinda çalisiyoruz” dedi.

Ilçe halkina Ramazan ayinda sicak pide servisi yaptiklarini belirten Yasayan, “Ramazan ayinda pidelerin sayisi degisiyor. Sicak sicak servis etmeye çalisiyoruz. Ramazan pidesinin fiyati da 20 lira. Isteyene her çesit yapiyoruz. Ramazan ayinda köy ekmegi falan da yapiyoruz. Benim kullandigim firin 150 adete kadar tek seferde ramazan pidesi aliyor” diye konustu.

Kaynak: İHA