Üniversite Sanayi Sektör Bulusmalari Etkinligine Ögrencilerden Yogun Ilgi

Türkiye Ihracatçilar Meclisi (TIM) Baskan Vekili, TIM Tekstil ve Hammaddeleri Sektör Kurulu Baskani Ahmet Fikret Kileci Üniversite-Sanayi Sektör Bulusmalari etkinliginde, Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) ögrencileri ile bir araya geldi.

Üniversite Sanayi Sektör Bulusmalari Etkinligine Ögrencilerden Yogun Ilgi
GAÜN Güzel Sanatlar Fakültesi Konferans Salonunda gerçeklesen etkinlikte Ahmet Fikret Kileci, sektöre ve is yasamina dair tecrübelerini aktardi. Doku-Kumas Tasarim Yarismasi’na tüm ögrencileri, genç tasarimcilari davet eden Kileci, bu yil dördüncüsü düzenlenen ödüllü Doku-Kumas Tasarim Yarismasi hakkinda katilimcilari bilgilendirdi.

Dünyada çok hizli bir degisim ve farklilasma oldugunu belirten Kileci, “Bu farklilasma öyle bir noktaya gidiyor ki yeni dogrularin, dinamiklerin çok farkli oldugu ve akilci hareket edilmesi gereken bir döneme giriyoruz. Ögrencilere, genç kardeslerimize bu sistemin disinda kalmamalarini, egitimlerini nasil tamamlamalari gerektigini bu tür etkinliklerle anlatmaya çalisiyoruz” dedi.

“Sürdürülebilirligi birinci planda tutacagiz”

Tekstilin hizli bir sekilde degisiklik gösterdigini aktaran Kileci, “Sürdürülebilirligin, geri dönüsümün en önemli kurali isi kaynaginda arastirmaktir. Isin kaynaginda birbirine uymayan malzemeleri bir araya getirip sirf tasarim, moda ugruna yaptiginizda kabul edilmiyor. Malzeme tasariminda, ürün tasariminda diger tüm yapilan islerde sürdürülebilirligi, insanin gelecegini birinci planda tutacagiz. Buna göre ürün tasarlayacagiz” seklinde konustu.

Katma degeri yüksek tekstil ihracatina katki saglamak ve sürdürülebilirlik temasini tasarim ekosistemine kazandirmak adina düzenlenen Doku Kumas Tasarim Yarismasi; ‘dokuma, örme ve baski’ olmak üzere 3 farkli kategoride düzenlenecek. Son basvuru 12 Temmuz 2024 olan yarismada basarili olanlara toplam 1 milyon 950 bin TL para ödülü dagitilacak.
Kaynak: İHA