Haci Adaylari Kutsal Yolculuga Hazirlaniyor

Zonguldak’in Alapli ilçesinde kutsal topraklara gidecek olan 45 haci adayina 2 gün boyunca egitim verildi.

Haci Adaylari Kutsal Yolculuga Hazirlaniyor
Zonguldak’in Alapli Ilçe Müftülügü,2024 yilinda Ilçede kutsal topraklara hac farizasini yerine getirmek üzere yola çikacak olan haci adaylarina yönelik "Hac Hazirlik Kurslari" düzenledi.

Haydar Çaturoglu Hafizlik Erkek Kur’an Kursu Konferans Salonunda düzenlenen seminerlerde haci adaylarinin, hac ibadetini eksiksiz bir sekilde yerine getirmeleri için sunumlar yapildi. Diyanet Isleri Baskanligi 2024 Hac Organizasyonunda Alapli Ilçe Müftüsü Dr. Yilmaz Çelik, Sube Müdürü, Vaizler ve Din Hizmetleri Uzmani tarafindan Haci adaylarina bilgiler verildi.

Bu sene Alapli Ilçemizden toplam 45 Haci adayinin kutsal topraklara gidecegini söyleyen Ilçe Müftüsü Dr. Yilmaz Çelik, "Diyanet Isleri Baskanligimiz ve Seyahat Acenteleri organizasyonu ile bu sene toplam 45 kisi Hac görevini yerine getirmek için Ilçemizden yola çikacak. Baskanligimiz organizasyonu ile toplam 22 Haci adayimiz olmak üzere ilk grubumuz 11 Mayis itibari ile ilçemizden kutsal topraklara hareket edecekler. Bizler de Haci adaylarimizin ibadetlerini eksiksiz, huzurlu, güvenli ve saglikli bir sekilde yerine getirebilmelerini saglamak amaciyla iki gün süren seminerlerimizle Haci adaylarimizi bilgilendirdik. Rabbim simdiden haccimizi ve dualarimizi kabul eylesin. Salimen gidip salimen güzel ülkemize dönebilmeyi nasip eylesin” dedi.

Kaynak: İHA