Gastronomi Sehrinin Yöresel Lezzetleri, Depremzede Kadinlarin Elinde Sofralara Tasiniyor

Hatay’in Erzin ilçesinde kooperatif çatisi altinda bir araya gelen depremzede kadinlar, gastronomi sehrinin yöresel lezzetlerini el ele vererek sofralara tasiyorlar.

Gastronomi Sehrinin Yöresel Lezzetleri, Depremzede Kadinlarin Elinde Sofralara Tasiniyor
Erzin Kadin Eli Kooperatif çatisi altinda bir araya gelen 7 ev hanimi, mozaik sanatiyla basladiklari çalismalarini devletten aldiklari hibe destekleriyle çesitli reçeller ve yöresel ev yemekleri üreterek sürdürdüler. Depremin ardindan yöresel lezzetleri yasatmak için isletme kuran afetzede kadinlar, açtiklari restoranda hem ilçe halkina hem de 20 kilometre mesafedeki Osmaniye halkina hizmet veriyorlar. Üreterek basaran kadinlar, ürettikleri yöresel lezzetleri Hatay Valiligi tarafindan hayata geçirilen ‘HayatHatay’ platformu üzerinden kilometrelerce uzakliktaki vatandaslara ulastiriyorlar. Depremzede kadinlar, elde ettikleri gelirle aile ekonomisine katki sagliyorlar.

Hedeflerinin kadin istihdamini artirmak ve kadinlarin özgüvenini yerine getirmek oldugunu söyleyen Erzin Kadin Eli Kooperatifi Baskani Nagihan Güner, "2019 yilinda 7 kadin kurucu üyemizle birlikte kurucusu oldugum Erzin Kadin Eli Kooperatifi’ni kurdum. Kurulus amacimiz gastronomi ve mozaik sanati ile basladik. Biz bu ise ardindan yöresel ürünleri de ekledik. Kooperatifimizi 5 yildan beri yöresel üretime ve mozaik sanati yaparak islettik. Simdi 8 aydan bu yana da restoran kismini açtik simdi kadinlarimizla birlikte hizmet veriyoruz üretimlerimize de ayni zaman devam ediyoruz. Ticaret odasina bagli oldugumuz için Ticaret ve Sanayi Bakanligindan destek aldik. Avrupa Birligi projeleri ve HayatHatay projesinden de destek aliyoruz. Onlardan da ürün satislari için destek aliyoruz. Hedefimiz kadin istihdamini artirmak, kurulus amacimiz da oydu zaten daha fazla kadina dokunmak onlarin özgüvenlerini kendine getirmek, gençlerimiz ve kadinlarimizla güzel bir sekilde kooperatifimizi isletmek" dedi.

Kaynak: İHA