Ardahan'da Lise Ögrencileri Gida Zehirlenmesi Nedeniyle Hastanelik Oldu Açiklamasi Valilikten Açiklama Geldi

Ardahan’da Sehit Türkmen Tekin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi pansiyonunda kalan 25 ögrenci, gida zehirlenmesi süphesiyle Ardahan Devlet Hastanesine kaldirildi. Valilikten konuyla ilgili açiklama geldi.

Ardahan'da Lise Ögrencileri Gida Zehirlenmesi Nedeniyle Hastanelik Oldu Açiklamasi Valilikten Açiklama Geldi
Ardahan merkezde bulunan Sehit Türkmen Tekin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi pansiyonunda kalan 25 ögrenci; mide bulantisi, karin agrisi, ishal gibi sikâyetler nedeniyle ögretmenleri nezaretinde hastaneye kaldirildi. Hastanede kan tahlili alinarak tedavileri yapilan ögrencilerin tamami taburcu edilerek pansiyonlarina gönderildi.

Ardahan Valiligi konuyla ilgili bir yazili açiklama yapti. Açiklamada konunun yakindan takip edildigi belirtilerek su ifadelere yer verildi:

"29 Nisan 2024 tarihinde ilimiz merkez Sehit Türkmen Tekin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi pansiyonunda kalan 25 ögrencimiz; mide bulantisi, karin agrisi, ishal gibi sikâyetlerle ögretmenleri nezaretinde Ardahan Devlet Hastanesi’ne götürülmüstür. Gida zehirlenmesi süphesiyle hastanelere basvuran ögrencilerimizin tamami acil servislerde yapilan tedavilerinin ardindan taburcu edilmis olup, durumu ciddi olan ve yatarak tedavi gören ögrencimiz bulunmamaktadir. Pansiyonda ögrencilere verilen gida numuneleri ve su numuneleri gerekli incelemelerin yapilmasi için Tarim ve Orman Müdürlügü ve Il Saglik Müdürlügü’ne teslim edilmistir. Valiligimiz tarafindan baslatilan idari inceleme devam etmekte olup, konu yakindan takip edilmektedir."
Kaynak: İHA