Antalya'da 4. Asama Rayli Sistem Ihalesi Yapildi

Antalya Büyüksehir Belediye Baskani Muhittin Böcek’in seçim vaatleri arasinda yer alan ve Antalya’yi ilk kez metro ile tanistiracak olan 4. Asama Konyaalti-Varsak Rayli Sistem Hatti’nin ihalesi yapildi. Yaklasik maliyeti 12 milyar 449 milyon 604 bin lira olarak açiklanan projeye 5 firma teklif sundu.

Antalya'da 4. Asama Rayli Sistem Ihalesi Yapildi
Antalya Büyüksehir Belediyesi’nde gerçeklestirilen e-ihaleye 5 firma katildi.

Bir firmanin dosyasi yetersiz oldugu için dört firmanin teklifi geçerli sayildi. 4. Asama Rayli Sistem Hatti Ihalesi, ihale komisyonunun teklif dosyalarini detayli incelemesi ve degerlendirmesinden sonra sonuçlanacak. Antalya’da daha konforlu ve hizli toplu tasima hizmeti sunacak projeyle Antalya trafiginde önemli bir rahatlama saglayacak.

Antalya metro ile tanisacak

4. Asama Rayli Sistem Hatti’nin ilk etabi, Konyaalti ilçesinde Akdeniz Bulvari’ndan (Serbest bölge) baslayacak. Akdeniz Bulvari üzerinden Atatürk Bulvari’ni takip edecek 4. Asama Rayli Sistem Hatti, Antalyaspor Kavsagi’ndan sonra yerin 30 metre altina girecek. Yer altindan Meltem’e dönerek, Antalya Egitim Arastirma Hastanesi ve Defterdarlik önüne ulasacak. Yine yer altindan Güllük-100. Yil’i keserek Muratpasa Cami’ne uzanan hat, Antalya Büyüksehir Belediyesi önünden geçtikten sonra Kizilirmak Caddesi üzerinde yerin üstüne çikarak Kepez Belediyesi önünden Sakarya Bulvari Kavsagi’nda 3. Asama Rayli Sistem Hatti’na baglanacak. 4. Asama Rayli Sistem Hatti projesiyle Antalya ilk kez metro ile tanisacak.

6 batti çikti, 16 durak ve 14 üstg eçit yapilacak

Antalya 4. Asama Rayli Sistem Hatti ilk etabi ihalesi ile 17 adet tramvay araci, vagon temini de yapilacak. Proje kapsaminda 6 batti çikti kavsak, 11 hemzemin ve 5 yeralti duragi olmak üzere 16 durak, 14 yaya üstgeçidi yer alacak. Projede Antalyaspor ile Falez Kavsagi arasindaki tasit yolu yer altina alinarak uygulanacak 100. Yil Yasam Alani projesiyle, yeni bir yesil alan ve kültür-sanat merkezi kazandirilmasi planlaniyor.
Kaynak: İHA