Rusya'da Alexei Navalny'nin Vakiflari Ile Isbirligi Yapan Gazeteciye Gözalti

Rus gazeteci Sergey Karelin, cezaevinde ölen Rus muhalif lider Alexei Navalny’nin vakiflarina görüntü çekerek isbirligi yaptigi gerekçesiyle gözaltina alindi.

Rusya’da geçtigimiz Subat ayinda cezaevinde ölen Rus muhalif lider Alexei Navalny ile iliskili gazetecilere operasyon düzenlenmeye devam ediyor. Rus gazeteci Sergey Karelin, Navalny’nin kurdugu ve “yasadisi örgüt olarak” tanimlanan vakiflarla video çekerek isbirligi yaptigi gerekçesiyle bugün gözaltina alindi. Rusya’nin Murmansk Bölgesi’nde gözaltina alinan Karelin’in mahkemeye çikarilacagi açiklandi. Rus gazetecinin ABD merkezli Associated Press (AP) ve Almanya merkezli Deutsche Welle ile de çalistigi ögrenildi.

Rus gazeteci Gabov da dün gözaltina alindi

Ingiliz haber ajansi Reuters için çalisan Konstantin Gabov da dün Navalny’nin vakiflarina görüntü ürettigi için gözaltina alindi. Moskova’daki Basmany Mahkemesine çikarilan Rus gazetecinin bir sonraki durusma tarihi olarak belirlenen 27 Haziran’a kadar tutuklu kalmasina karar verildi.



Navalny’nin dernekleri 2021 yilinda “Asirilik yanlisi kurulus” ilan edilmisti

Alexei Navalny’nin vakiflari ile isbirligi yaptigi gerekçesiyle RusNews gazetesinde çalisan Olga Komleva, Sotavision foto muhabiri Antonina Favorskaya 27 Mart’ta önce gözaltina alinmis, daha sonra ise tutuklanmalarina karar verilmisti. Alexandra Astakhova ve Anastasia Musatova ise 28 Mart’ta gözaltina alinmis, ardindan da tutuksuz yargilanmak üzere serbest birakilmisti.

Moskova Sehir Mahkemesi, Rus muhalif lider Alexei Navalny’nin kurdugu vakif ve dernekleri 2021 yilinda “Asirilik yanlisi kurulus” ilan etmisti.
Kaynak: İHA