Ankara Büyüksehir Belediyesi'nin 'Miras Santiye Gezileri' Devam Ediyor

Ankara Büyüksehir Belediyesinin kent turizmini canlandirmak ve kent tarihini tanitmak için hayata geçirdigi ‘Ankara Miras Santiye Gezileri’ devam ediyor. Uzman rehberler esliginde gerçeklesen gezilerde; vatandaslar restorasyon çalismalarin sürdügü Roma Tiyatrosu, Arkeopark ve Ankara Kalesi’ni gezerken çalismalar hakkinda da bilgi aliyor.

Ankara Büyüksehir Belediyesi'nin 'Miras Santiye Gezileri' Devam Ediyor
Ankara Büyüksehir Belediyesi’nin kentin kültürel ve tarihi mirasinin korunmasinin yani sira gelecek nesillere aktarilmasi ve vatandaslara hayata geçirilen çalismalar hakkinda bilgi verilmesi amaciyla düzenledigi Ankara Miras Santiye Gezileri devam ediyor.

Ulus Tarihi Kent Merkezi’nin içinde yer alan Arkeopark, Roma Tiyatrosu ve Ankara Kalesi çalisma alanlarini yerinde görme firsati bulan Baskentliler de uygulamaya yogun ilgi gösteriyor.

Yirmincisi düzenlendi

20’ncisi düzenlenen Ankara Miras Santiye Gezileri’nde tarihi alanlari gezen Baskentlilere eslik eden Kültür ve Tabiat Varliklari Daire Baskanligi Kültürel Mirasin Korunmasi Sube Müdürü Sinem Battaloglu, “Ankara Büyüksehir Belediyesi Kültür ve Tabiat Varliklari Dairesi Kültürel Mirasin Korunmasi Sube Müdürlügü olarak Ankara Kalesi, Arkeopark ve Roma Tiyatrosu’nda yaptigimiz çalismalari vatandaslarimiza göstermek için santiye gezileri düzenliyoruz. Vatandaslarimizin da oldukça yogun bir ilgisi var bu gezilere” dedi.

Battaloglu, bugüne kadar düzenlenen gezilere yaklasik 500 vatandasin katildigini ifade etti.

Kaynak: İHA