Usak Belediyesi'nin Borçlari Açiklandi

31 Mart yerel seçimlerinde rekor farkla baskanligi kazanan ve AK Parti yönetiminden koltugu devralan CHP’li Belediye Baskani Özkan Yalim; belediye binasina astirdigi afisle Usak Belediyesi’nin borçlarini açikladi. Baskan Yalim, "Usak Belediyesi’nin eski dönemden kalan toplam 1 milyar 276 milyon 816 bin 921 TL borcu bulunuyor. Borçlarin bir kismi Usak Belediyesi’ne aitken bir kisminin belediye istiraklerine ait oldugu görülüyor" dedi.

Usak Belediyesi'nin Borçlari Açiklandi


Mali konularla ilgili ekibin çalismalarini tamamladigini ve net listenin kendilerine ulastigini söyleyen Baskan Özkan Yalim; mevcut borçlarin listesini asarak tüm Usak halkina seffaf bir sekilde sunduklarini dile getirdi. Adeta bir enkaz devraldiklarinin altini çizen Baskan Yalim, bunun kendilerini yildirmayacagini ve durumu en kisa sürede toparlayarak hizmet etmekten vazgeçmeyeceklerini vurguladi.

Baskan Yalim; “Yaptigimiz arastirmaya göre Usak Belediyesinin 01 Nisan 2024 tarihi itibariyle 994 milyon 4 bin 712 TL, UB Maden ve Yatirim Isletmeciligi’nin 24 Nisan 2024 tarihi itibariyle 6 milyon 783 bin 71 TL, Usak Belediyesi Personel Limitet Sirketinin 01 Nisan 2024 tarihi itibariyle 109 milyon 552 bin 280 TL, UTAS Insaat Anonim Sirketinin 180 milyon TL ve Usak Spor Anonim Sirketinin 43 bin TL borcu bulunuyor. Toplamda 1 milyar 276 milyon 816 bin 921 lira olan bu borç maalesef Usak halkinin sirtina yüklenmis bir yüktür ve biz var gücümüzle üretimi ve gelirlerimizi artirarak bu durumu düzeltecegiz” dedi.



Seffaf ve Halkçi yaklasim

Yogun bir tempodan çiktiklarini ve tüm borçlara ragmen yogun bir sekilde belediyedeki çalismalarin devam ettigini söyleyen Baskan Yalim; “Vatandasin belediye baskanina temas etmesi konusunda yillardir büyük bir sikinti vardi. Biz belediye baskanligi makaminin kapisini vatandasa açtik. Vatandasimiz hem bizimle temas edip istisare edebiliyor, hem de her türlü konuyu konusup danisabiliyor. Bundan sonra da bu böyle devam edecek. Vatandaslarimiz artik belediyemizin ekonomik durumunu da ögrenmis oldu” diye konustu.

Öte yandan vatandaslarin ve basin mensuplarinin görebilmesi için belediyenin binasina asilan büyük afis birçok kisinin ilgi odagi oldu. Özellikle belediye çevresinde bulunan vatandaslar merakla afisi incelerken, birçok kisinin fotograf çekmesi de dikkatlerden kaçmadi.
Kaynak: İHA