Kuraklik Her Geçen Gün Etkili Oluyor Açiklamasi Yagmur Için Dualar Edildi, Ekmekler Dagitildi

Kirikkale’de azalan yagislar ve asiri sicaklara bagli kurakligin sürmesi üzerine vatandaslar yagmur duasi etti. Yahsihan ilçesinde bir araya gelen kadinlar ise imece usulüyle pisirdikleri ekmekleri vatandaslara dagitti.

Kuraklik Her Geçen Gün Etkili Oluyor Açiklamasi Yagmur Için Dualar Edildi, Ekmekler Dagitildi
Iç Anadolu Bölgesinde en çok kurakliktan etkilenen illerden biri olan Kirikkale’de vatandaslar yagmur duasi ediyor. Kis ve bahar aylarinda yagislarin az olmasi sebebiyle kentte, son yillarin en kurak mevsimi yasaniyor. Türkiye’nin en uzun nehri Kizilirmak’ta da su seviyesi düstü. Yahsihan ilçesinden geçen bölümde de irmak yataginda adaciklar ortaya çikti. Bu sebeple birçok ilçede vatandaslar, yagmur duasi ediyor. Yahsihan’da 300 haneli sitenin bahçesinde toplanan kadinlar, imece usulüyle "yagmur ekmegi" yapti. Dualarin kabulü, yagmurun yagmasi ve yilin bereketli geçmesi için pisirilen ekmekler, vatandaslara ikram edildi.

Doganlik Mahallesi Muhtari Dogan Ulusoy, IHA muhabirine, toplanma amaçlarinin yagmur duasi edip, vatandaslarla birlikte kaynasmayi saglamak oldugunu söyledi.



Yagmur duasi için ekmek pisirdiklerini anlatan Emine Koçdogan da birlik ve beraberlik içerisinde olduklarini kaydetti.

Hacer Sandalci ise, "Allah’imizdan yagmurlarimizi bekliyoruz. Insallah hayirli kismetlerimizi, hayirli nimetlerimizi verir. Dualarimiz kabul olur insallah" ifadesini kullandi.
Kaynak: İHA