Ermenistan'in 4 Köyü Azerbaycan'a Teslim Etmesi Karari Protestosu Açiklamasi 5 Yarali

Ermenistan’da hükümetin 4 köyü Azerbaycan’a iade etme kararina öfkelenen bir Ermeni grubun Kirants köyü yakinlarindaki protestosunda, 2’si polis 5 kisi yaralandi.

Ermenistan’da hükümetin 4 köyü Azerbaycan’a iade etme kararina öfkelenen halk protestolarina devam ediyor. Bir grup Ermeni, Azerbaycan’la sinirin belirlenmesi için devam eden çalisma alanina yakin Tavus ilinin Kirants köyü yakinlarinda sokaklara döküldü. Hükümeti protesto eden Ermeniler yollari kapatti. Ermeni Sorusturma Komitesi’nden yapilan açiklamada, dün aksam saatlerinde gerçeklestirilen protestolarda çikan arbedede 2 polis memuru ve 3 sivilin yaralandigi kaydedildi. Olayda protestocularin çok sayida araba lastigini atese verdigi, bölgede patlama sesleri duyuldugu ve polise tas attigi bildirildi.

Protestocularin kimliklerini tespit etmek için gerekli çalismalarin yapildigi aktarildi.

Azerbaycan-Ermenistan sinir belirleme çalismalari

Ermenistan ve Azerbaycan sinir belirleme komisyonlarinin 19 Nisan’da gerçeklestirdigi toplantinin ardindan, Ermenistan’in 1990’larda isgal ettigi 4 köyün (Baganis Ayrim, Asagi Eskipara, Heyrimli ve Gizilhacili) kontrolünün Azerbaycan’a verilecegi açiklanmisti.
Kaynak: İHA