Sile Belediyesi'nin Güncel Borcu 925 Milyon TL Olarak Açiklandi

Sile’nin yeni Belediye Baskani Özgür Kabadayi, kamuoyu ile belediyenin mevcut mali durumunu paylasti.

Sile Belediyesi'nin Güncel Borcu 925 Milyon TL Olarak Açiklandi
31 Mart Yerel Seçimleri’nde AK Parti’den CHP’ye geçen Sile Belediyesi’nin yapilan incelemelerden sonra güncel borcu 925 milyon 244 bin 128 TL olarak tespit edildi. Sile Belediye Baskanligi’na asilan pankart ile kamuoyuna ilan edilen güncel borç durumunda yer alan bilgilere göre, belediye kasasinda 39 milyon 964 bin 499 TL bulunurken, toplam borç ise 925 milyon TL’yi asiyor.

Baskanlik binasina borç listesi asildi

Belediye binasina asilan pankartta, isçi SSK primleri, personel maas ve SSK prim ve vergi borçlari, SSK borçlari, esnafa ödenmeyen borçlar, aylik elektrik borcu, vergi borçlari gibi borçlar siralandi. Sile Belediyesi tarafindan paylasilan tabloda göze batan rakamlar dikkat çekiyor. 442 milyon TL’lik rakam ile dis piyasa sirketlerine olan borçlar listenin en basinda yer alirken, 31 Mart öncesi ihalesi gerçeklesmis ileri tarihli sözlesme bedelleri ise 199 milyon TL, genel sokak aydinlatmalari için 18 milyon TL’lik tutarlar tablonun en dikkat çekici detaylari olarak kayitlara geçti.

Baskan Özgür Kabadayi: “Incelemelerimiz devam ediyor”

Belediyenin mevcut mali durumu hakkinda bilgi veren Sile Belediye Baskani Özgür Kabadayi, “Seffaf, adil ve sürdürülebilir belediyecilik anlayisimizin bir yansimasi olarak 31 Mart 2024 tarihi itibariyla Sile Belediyesi’nin borç ve mevcut mali durumu hakkinda kamuoyunu bilgilendirmek istedik. 2024 yili içerisinde son üç aylik dönem (ocak-subat-mart) incelendiginde özellikle mart ayi içerisinde Sile Belediyesi bünyesinde birçok usulsüzlük yönetimimiz tarafindan tespit edildi. Gerçeklikle uyusmayan son dakika faturalarina yasal itiraz süreçleri içerisinde gerekli itirazlar yapildi. Incelemelerimizi belediyemize ait SIPAS ve Mercankösk AS sirketlerimiz özelinde sürdürüyoruz. Belediye sirketlerimizin güncel mali durumlarini da kisa bir süre sonra ayrica paylasacagiz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA