Kuzu Satislarindan Kent Ekonomisine 1 Milyar Lira Gelir Bekleniyor

1 milyon 200 bin civarinda küçükbas hayvan varligi ile Türkiye’nin önemli hayvancilik merkezlerinden biri olan Mus’ta erkek kuzu satislarindan yaklasik 1 milyar TL gelir bekleniyor.

Kuzu Satislarindan Kent Ekonomisine 1 Milyar Lira Gelir Bekleniyor
Büyükbas ve küçükbas hayvan yetistiriciliginin yaygin yapildigi Mus’ta kesime gönderilecek 250 bin erkek kuzudan kent ekonomisine yaklasik olarak 1 milyar lira katki bekleniyor. Kuzu satislarindan kent ekonomisine 1 milyar TL katki saglanacagini söyleyen Mus Ili Damizlik Koyun Keçi Yetistiricileri Birligi Baskani Nimet Salkim, “5 ay zorlu bir kisi geride biraktik. Ilimizde 1 milyon 200 bin küçükbas hayvandan yilda ortalama 550 bin kuzu dogumu gerçeklesiyor. Dogan kuzulardan erkek olan 250 bin kuzuyu kesime göndererek kent ekonomisine yaklasik 1 milyar lira katki sagliyoruz. Isimiz çok zor olmasina ragmen, biz bunu severek yapiyoruz. Zaten severek yapilmayan bir isten basari elde etmek mümkün degil. Bu yil yetistiricilerimiz sektörden para kazaniyor. Devletimizin de sektöre vermis oldugu destekler var. Bu açidan devletimize tesekkür ederiz” dedi.

Hayvanlarin Mus Ovasi’nda farkli bitki türlerinden faydalandigini ifade eden Salkim, “Besicilerimiz hayvancilik sektöründen çok iyi para kazaniyor. Çünkü önümüzde devasa bir ovamiz var. Çetin kis sartlarina ragmen yine de hayvancilik sektörü ilimizde çok iyidir. Hayvanciligin merkezi diyebiliriz. Farkli farkli bitki türü bulunuyor. Hayvanlarimiz bu farkli bitki türünden çok iyi bir sekilde faydalaniyor. Bu açidan hayvancilik sektörü bu bölgede genlesmektedir. Su an kuzularimizi anneleriyle ovada ve yeseren meralarda otlatiyoruz. Besicilerimiz keyifli bir yaz sezonu geçirecektir. Devasa bir ovamiz var. Çetin kis sartlarina ragmen yine hayvancilik sektörü ilimizde çok iyi bir durumdadir. Ilimiz, hayvancilik merkezi diyebiliriz. Çünkü çok farkli bitki türü yesermektedir” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA