Kadinlar 'Sürdürülebilirlik' Için Bir Araya Geldi

Kayseri’de Avrupa Birligi Türkiye Delegasyonu destegi ile Kadin Emegini Degerlendirme Vakfi (KEDV) ve Simurg Kadin Kooperatifleri Birligi ortakligi ile düzenlenen ‘Sürdürülebilirlik Için Iletisim Köprüleri Kuruyoruz Projesi’ çerçevesinde düzenlenen programda kadin kooperatifleri bir araya geldi.

Kadinlar 'Sürdürülebilirlik' Için Bir Araya Geldi
Saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi’nin okunmasinin ardindan baslayan programa Kayseri Vali Yardimcisi Ömer Tekes, Türkiye Is Kurumu Kayseri Il Müdürü Ayse Ak, Kayseri Büyüksehir Belediyesi daire baskanlari, KEDV yönetim üyeleri, Simurg yönetim üyeleri, kadin kooperatifleri yönetimleri ve üyeleri katildi.

Programin kadin kooperatiflerinin sürdürülebilirligi konusunda katkida bulunacagini söyleyen Kadin Çiftçiler Ekolojik Egitim, Üretim ve Isletme Kooperatifi Baskani Sükran Basdogan, “Bu programda KEDV, Avrupa Birligi Projesi çerçevesinde açmis oldugu proje yarismasinda Kayseri’yi temsilen biz de kazandik. Türkiye’deki 24 kadin kooperatifinden biri olduk. Burada bizim yaptigimiz sey kadin kooperatiflerinin sürdürülebilirligini saglamak için iletisim köprülerini kurmak adinda bir projeydi. Burada da su anda Kayseri’deki bütün kadin kooperatifleri misafir ettik. Türkiye’de basarili olan 2 kadin kooperatifimiz var; Hatay’dan Hazek Kadin Kooperatifi ve Malatya’dan Toprak Ana Kadin Kooperatifi’nin yetkilileri burada. Yine Habitat Dernegi’nin yetkilisi burada. KEDV bir de Türkiye Kadin Kooperatifleri Üst Birligi Simurg burada. Burada hedef su sekilde; kadin kooperatiflerinin aslinda kurulmasindan ziyade sürdürülebilirligi çok önemli oldugu için bunlarin sürdürülebilirligini saglamak ve birlikte bir iletisim agi olusturmak. Birlikte hareket etmek, birlikten güç dogar diyerek kadin kooperatiflerinin birbiri ile güçlenmesini saglamak. Kadin üretir herkes tüketir. Bununla yola çikan bu kadin kooperatiflerine destek olunmasini, biraz daha kadin kooperatiflerinin ürettigi ürünlere hassasiyet gösterilmesini istiyoruz biz. Bu da Kayseri’de o kadar kolay ulasilabilecek yerlerde ki, sag olsun bu konuda Kayseri Valimiz Gökmen Çiçek, Vali Yardimcimiz Ömer Tekes’e sonsuz tesekkür ediyorum. Bugün Büyüksehir Belediyesi olarak projemize istirak ettiler, yetkililere de ayrica tesekkür ediyorum. Yani bizi, kadin kooperatiflerini desteklesinler ve ekonomiye sagladigimiz katkida bize katki saglasinlar istiyoruz” ifadelerini kullandi.

Düzenlenen programa katilan kadin kooperatifleri, üretimde sürdürülebilirlik ve iletisim konusunda istisarelerde bulundu.
Kaynak: İHA