Istiklal Caddesi Bombacisi Ahlam Albashir'e 7 Kez Agirlastirilmis Müebbet Ile Bin 794 Yil Hapis Cezasi

Istiklal Caddesi’nde meydana gelen bombali terör saldirisina iliskin aralarinda bombayi birakan Ahlam Albashir’in de bulundugu 36 sanigin yargilandigi davada karar çikti. Mahkeme, sanik Albashir’in 7 kez agirlastirilmis müebbet ile bin 794 yil hapis cezasina çarptirilmasina karar verdi.

Istiklal Caddesi Bombacisi Ahlam Albashir'e 7 Kez Agirlastirilmis Müebbet Ile Bin 794 Yil Hapis Cezasi
Beyoglu Istiklal Caddesi’nde 13 Kasim 2022 Pazar günü bombali bir terör saldirisi gerçeklesmis, olayda 6 kisi yasamini yitirirken, 99 kisi de yaralanmisti. Olaya iliskin davanin görülmesine devam edildi. Istanbul 13.Agir Ceza Mahkemesi’nde görülen durusmada aralarinda Ahlam Albashir’in da bulundugu 5 tutuklu sanik ile sanik avukatlari hazir bulundu. Bazi tutuklu saniklar ise mahkemeye Ses ve Görüntü Bilisim Sistemi (SEGBIS) araciligiyla baglandi. Mahkeme baskani, bazi saniklara ek savunma hakki tanidi. Ek savunmalarini yapan saniklardan daha sonra durusmanin bitecegi belirtilerek son sözlerini söylemeleri istendi.

"Vefat edenlerden dolayi bana vereceginiz herhangi bir hükmü, cezayi kabul ediyorum"

Durusmada son sözü sorulan sanik Ahlam Albashir, "Kendimi savunmayacagim, gerçeklesen patlama ve vefat edenlerden dolayi bana vereceginiz herhangi bir hükmü, cezayi kabul ediyorum. Ammar’in hiçbir seyden haberi yoktur, Ahmet’in de telefonu kirdiginda hiçbir seyden haberi yoktu. Atölyede bayan oldugum için kalmama razi olmadilar, beni misafir ettiler. Bu insanlarin olayla hiçbir alakasi yok. Sayin Baskan ile bas basa konusmak istiyorum" dedi.

Diger saniklar ise son sözlerinde suçsuz olduklarini, tahliyeleri ile beraatlarini talep ederken bazi saniklar olayi gerçeklestiren kim varsa beddua etti.

7 kez agirlastirilmis müebbet ile bin 794 yil hapis cezasi

Kararini açiklayan mahkeme heyeti, sanik Ahlam Albashir’in ’devletin birligini ve ülke bütünlügünü bozmak’ suçundan 1 kez, ’tasarlayarak, bombalama suretiyle kasten öldürme’ suçundan 6 kez olmak üzere toplamda 7 kez agirlastirilmis müebbet hapis cezasina çarptirilmasina karar verdi. Heyet, sanigi ‘tasarlayarak, bombalama suretiyle kasten öldürmeye tesebbüs’ suçundan 99 kez 18 yil hapis, ‘tehlikeli maddelerin izinsiz olarak bulundurulmasi veya el degistirilmesi’ suçundan 12 yil hapis olmak üzere toplamda bin 794 yil hapis cezasiyla cezalandirdi.

Sanik ayrica, ‘tehlikeli maddelerin izinsiz olarak bulundurulmasi veya el degistirilmesi’ suçundan 22 bin lira adli para cezasina da çarptirilirken, ’silahli terör örgütüne üye olmak’ suçundan ise hüküm kurulmasina yer olmadigina hükmedildi.
Kaynak: İHA