Igdir'da Hibe Destekli Sebze Fidesi Ve Soya Tohumu Dagitildi

Igdir’da tarimsal arazilerin kullaniminin etkinlestirilmesi çerçevesinde hazirlanan projeler ile hibe destekli sebze fidesi ve soya tohumu dagitildi.

Igdir'da Hibe Destekli Sebze Fidesi Ve Soya Tohumu Dagitildi
Igdir Il Tarim ve Orman Müdürlügünün hazirladigi ve Tarim ve Orman Bakanligi ile Igdir Il Özel Idaresinin destekleri ile sehirde tarimsal arazilerin kullaniminin etkinlestirilmesi için çalisma baslatildi. Yapilan çalismalar çerçevesinde “Igdir’da Sebze Yetistiriciliginin Gelistirmesi Projesi” çerçevesinde yüzde 50 sebze fidesi ve “Igdir’da Soya Yetistiriciligin Gelistirmesi ve Yayginlastirilmasi” projeleri çerçevesinde de yüzde 75 hibe destekli soya tohumu dagitimi gerçeklestirildi.

Yeni projelerle çiftçilere hibeli desteklerin devam edecegini belirten Igdir Valisi Ercan Turan, “Üreten Igdir bizim en büyük motorumuzdur. Sanayide, ticarette ve bilhassa tarimda günden güne kendimizi gelistiriyoruz. Ülkemizin ticaret hayatina, üretim hayatina çok degerli katkilar sunuyoruz. Tabii Igdir bir tarim kenti ve ciddi bir tarimsal tecrübeye sahiptir. Hayvancilik tarafinda da ayni sekilde süt sagim alaninda da çok iyi noktalara geldik, gelmeye devam ediyoruz. Hayvanciligi destekleyecegiz. Burada simdi daha önceden de yaptigimiz gibi yeni bir proje yaptik. Soya tohumu dagitacagiz. Ayrica 250 bin fide dagitacagiz” dedi.

Proje çerçevesinde domates, patlican ve biber fidesi olarak toplamda 691 bin 192 adet fide 258 çiftçiye dagitilirken, 3 bin 850 kilogram soya tohumu da 14 çiftçiye dagitildi.
Kaynak: İHA