Baskan Tugay, Yeni Dönemin Ilk IEKKK Toplantisinda Yol Haritasini Anlatti

Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Cemil Tugay, Izmir Ekonomik Kalkinma Koordinasyon Kurulunun 126’nci bulusmasina ev sahipligi yapti. Kentin gelisimi için yeni dönemin yol haritasinin belirlendigi toplantida Baskan Tugay, “Izmir’in kalkinmasi için çalisacagiz” dedi.

Baskan Tugay, Yeni Dönemin Ilk IEKKK Toplantisinda Yol Haritasini Anlatti
Izmir Ekonomik Kalkinma Koordinasyon Kurulu (IEKKK), Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Cemil Tugay’in ev sahipliginde 126’nci toplantisini Tarihi Havagazi Fabrikasinda yapti. IEKKK Baskani Mehmet Ali Kasali yönetiminde yapilan toplantida, yeni dönemin yol haritasi olusturuldu. Kronik hale gelen kimi sorunlara karsi çözüm yollarinin da konusuldugu toplantida, kurulun daha etkili çalismasi ve proje üretmesi gündeme geldi. Toplantida yeni döneme dair önerilerini paylasan kurul üyeleri, Baskan Tugay’a da görevinde basarilar diledi.

Kurulun 2009 yilindan bu yana toplandigini belirten ve yapilan çalismalarin devam etmesinin önemine deginen Baskan Tugay, “Izmir’in potansiyelinin tam degerlendirilemedigine dair çok elestiri var. Bunu asmamiz gerekiyor. Seçim çalismasi sirasinda yerel kalkinma çalismasi yapilabilecegini, bu yerelligin Izmir sinirlari disina da tasarak, bölgesel bir çalisma seklinde yapilabilecegini söylemeye çalistim. Isi düsünmek, niyet etmek güzel; ama o düsünceyi harekete geçirmek, belli hedefler koyarak zamaninda bu hedeflere ulasma konusunda da iradeye ihtiyaç var. Biraz farkli bir dönem olacagini umuyorum. Eger katilirsaniz, inanirsaniz, sahip oldugunuz o potansiyel ve deneyimle bu süreci dogru yönetirsek, saniyorum hem bizler hem de Izmirliler için keyif verici, somut ve verimli sonuçlari olan bir süreci yasayabiliriz” dedi.



“Herkese kapimiz açik olmali”

Yeni bir baslangiç olmasini istedigini aktaran Baskan Tugay, sunlari söyledi:

“Sizlerin de özgür düsünmesini, farkli bakmasini istiyorum. Herkese kapimiz açik olmali. Izmir’in kalkinmasi için çalisacagiz. Ege Bölgesindeki iller basta olmak üzere koordinasyon kurabilecegimiz her kent ve kurumla is birligi yapacagiz. Simdiden pek çok girisimimiz var. Hepsi Izmir’i öncü kent olarak görüyor. Bu süreci dogru yönetirsek, düsündügümüzün ötesinde bir sonuca ulasabiliriz. Sloganim ’Birbiri ile yarisan degil, birbirine destek olan kentler.’ Bu yaklasimi dogru buluyorum. Birbirini engelleyen, önünde set olan degil, ayni alanda bir yaris içerisine giren degil, birbirini tamamlayan sehirler olabiliriz. Bu sehre belediye baskani olmak, su ana kadar yasamimda hissettigim en büyük onur. Bu firsati veren herkese tesekkür ediyorum.”

Mehmet Ali Kasali da, IEKKK’nin Türkiye’nin hiç bir yerinde olmayan bir kurul oldugunu ifade ederek, “Izmir’e yakisan, Izmir’in demokrasi anlayisi ile bütünlesen bir kurul. Bunun kiymetini bilmemiz gerekiyor. Burada 15 yilin biriktirdikleri ile yol almaliyiz. Artik bu platformu üretken, proje yapabilen, ortaya koydugu fikirleri takip eden bir yapiya dönüstürmemiz gerekiyor. Birlikte çalismanin kültürünü burada olusturmamiz gerekiyor. Bu büyük bir firsat ve imkan” diye konustu.

Kaynak: İHA