Barbaros Sehit Mehmet Savunmaz Ortaokulu Avrupali Ögrencileri Agirladi

Manisa’nin Yunusemre ilçesindeki Barbaros Sehit Mehmet Savunmaz Ortaokulu “No Fault Zone” adli Okulda Siddetsiz Iletisim konulu Erasmus+ Projesi kapsaminda 21-27 Nisan 2024 tarihleri arasinda Polonya, Italya ve Ispanya’dan 21 ögretmen ve ögrenci agirladi.

Barbaros Sehit Mehmet Savunmaz Ortaokulu Avrupali Ögrencileri Agirladi
Hafta boyunca çesitli etkinlikler ve geziler düzenlenen projenin ilk gün karsilama töreninin ardindan yabanci misafirler derslere girerek Yunusemre Ilçe Milli Egitim Müdürü Yildiray Demirtas’i ziyaret etti. 23 Nisan’da okulun Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami kutlama etkinliklerine katilan ve okul ögrencileri ile çocuk oyunlari oynayan yabanci ögrenciler Manisa’nin önemli yerlerini de gezme firsati buldu. 24 Nisan’da gün boyu Siddetsiz Iletisim Egitimi alan ögrenciler 25 Nisan’da Efes, Meryem Ana ve Sirince Gezisi yapti. Sertifika töreninin ardindan Izmir ve Kemeralti gezisi yapan Avrupali ögrenciler Türkiye’yi yakindan tanima firsati buldu.

Yunusemre Ilçe Milli Egitim Müdürü Yildiray Demirtas da okula yaptigi ziyarette Manisa Mesir etkinlikleri kapsaminda ögrencilere mesir macunu ikrami etti.

Manisa ve Türkiye’nin tanitimi açisindan çok önemli olan proje, okulun Ingilizce Ögretmeni Selin Serter tarafindan hazirlandi. Projede görev alan ögretmenlerden Sezgi Koca, Seda Orhan ve Ülkü Gün bir hafta boyunca misafirlere eslik edip hem Türkiye’yi hem de Manisa’yi tanitti.

Yunusemre Ilçe Milli Egitim Müdürü Yildiray Demirtas ilçeye adini veren Yunus Emre hakkinda misafirlere bilgi verdi ve projede emegin geçenlere tesekkür etti.

Okul Müdürü Mehmet Emin Efe, okulun ilk defa Erasmus projesi yaptigini ve bunun çok kiymetli oldugunu belirterek, "Ülkemizi Manisa’mizi en iyi sekilde tanitmaya gayret ettik ve misafirlerimiz çok memnun ayriliyorlar. Bu vesile ile emegi geçen basta koordinatörümüz Selin Serter ögretmenimize, görev alan ögretmenlere, Müdür yardimcilarim Ömer Koçak ve Aysel Öztür’e destek ve emeklerinden dolayi tesekkür ederim." dedi.

Kaynak: İHA