Arslantepe Höyügü'nde Yeni Dönem Kazi Çalismalari Basliyor

Arslantepe Höyügü’nde kazilarin 15 Temmuz’da baslayacagini belirten AK Parti Malatya Milletvekili Inanç Siraç Kara Ölmeztoprak, yeni dönemde devam edecek çalismalarda Hacettepe Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Ögretim Üyesi Doç. Dr. Halil Tekin’in yer alacagini söyledi.

Arslantepe Höyügü'nde Yeni Dönem Kazi Çalismalari Basliyor
UNESCO listesinde yer alan Arslantepe Höyügü’nde Temmuz ayinda baslayacak kazi çalismalarina iliskin açiklamalarda bulunan AK Parti Malatya Milletvekili Inanç Siraç Kara Ölmeztoprak, ilk kazi çalismalarinin Prof. Dr. Marcella Frangipane’nin hocasi ile basladigini daha sonra kendileri ile devam edip ardindan ise Frangipane’nin ögrencisi Prof. Dr. Francesca Balossi Restelli ile devam ettigini hatirlatarak yeni dönem kazi çalismalarinda Hacettepe Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Ögretim Üyesi Doç. Dr. Halil Tekin’in kazi koordinatörü olarak görevlendirildigini belirtti.

Arslantepe Höyügü’nün tarihi derinligine dikkat çeken AK Parti Malatya Milletvekili Inanç Siraç Kara Ölmeztoprak Arslantepe Höyügü’ne gelen ziyaretçilerin talep ve isteklerini karsilamak amaciyla Karsilama Merkezi’nin hayata geçirilmesinin önemine de vurgu yapti.

“Müzigin dili evrenseldir, tarihinin dili ve dokusu da öyledir”

Arslantepe Höyügü’nde yeni dönem kazi çalismalarin 15 Temmuz’da baslayacagini aktaran AK Parti Malatya Milletvekili Inanç Siraç Kara Ölmeztoprak, "Arslantepe Höyügü’ndeki çalismalari takip edenler yapida kazi çalismalarinin Prof. Dr. Marcella Frangipane’nin hocasiyla basladigini daha sonra kendisinin devam ettirdigini ardindan ise Frangipane’nin ögrencisi Prof. Dr. Francesca Balossi Restelli ve ekibi ile devam ettigini bilirler. 15 Temmuz’da baslayan kazilar birkaç ay devam ediyor ve süreçte çikarilanlar, bulunanlar o dokuyu yansitan verilerin sergilenmesi konusunda Il Kültür ve Turizm Müdürlügümüzle diyaloglarimiz var. Sergilenme alanlarini ne kadar genisletebilir, elde edilen verilerin ne kadari Malatya’da kalabilir ve görünür olabilirse biz o ölçüde daha uluslararasi ölçekte bir açilim saglayabilecegiz. Bu da Malatya için çok önemli. Bu noktada sunu özellikle vurgulamak istiyorum, Kültür ve Turizm Bakani Mehmet Nuri Ersoy’un Malatya’mizin koordinatör bakani olmasi buradaki hassasiyet ve detaylari bilmesi iletilen taleplerin hizlica karsilanmasi açisindan da çok önemli. Yeni bir gelismeyi de belirtmek istiyorum, Arslantepe Höyügü’nde bugüne kadar Italyan heyetini yaptigi çalismalar gerçekten çok kiymetli ama bu çalismalarin yanina kazi heyeti baskanligina bir atamamiz daha oldu. Müzigin dili evrenseldir, tarihinin dili ve dokusu da öyledir. Dolayisiyla yabanci heyet-Türk heyet ayrimina hiçbir zaman girmedik ama kolay diyalog kurabilme ve bizim üniversitelerimizin akademisyenlerimizin de birebir faaliyet göstermesi açisinda önemli bir husus. Hacettepe Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Ögretim Üyesi Doç. Dr. Halil Tekin, Arslantepe Höyügü kazi ekibine koordinatör olarak dahil edilmistir. Arslantepe Höyügü hakkinda bilgi almak istedigimizde Prof. Dr. Francesca Balossi Restelli ile Doç. Dr. Halil Tekin hocamizla diyalog kurabilecegiz hem akademi dünyamiza hem de Malatya’miza hayirli olsun” diye konustu
Kaynak: İHA