23 Nisan Mugla'da Cosku Ile Kutlandi

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami ve Türkiye Büyük Millet Meclisinin kurulusunun 104. yil dönümü Mugla’da cosku ile kutlandi.

23 Nisan Mugla'da Cosku Ile Kutlandi


Mentese Kent Parki’nda gerçeklestirilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami etkinligi Saygi Durusu ve Istiklal Marsi ile baslayan kutlama töreni Milli Egitim Bakani Yusuf Tekin’in Kutlama Mesajlarinin Okunmasinin ardindan Mugla Il Milli Egitim Müdürü Emre Çay’in Konusmasi gerçeklestirildi.

Konusmanin ardindan 23 Nisan sebebi ile dereceye giren ögrencilere Mugla Valisi Idris Akbiyik tarafindan ödülleri verildi.



Törende Konusma yapan Mugla Il Milli Egitim Müdürü Emre Çay, "Bagimsizlik mücadelemizin, millî egemenligimizin ve demokrasimizin sembolü olan Türkiye Büyük Millet Meclisinin kurulusunun 104. yil dönümünde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün tüm çocuklara armagan ettigi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami’ni hep birlikte coskuyla kutluyoruz. Dünyanin ilk ve yegane çocuk bayrami olarak tarihe geçen, temeli millet egemenligine dayanan, demokrasinin geregi olarak sevgi, saygi, hosgörü, dostluk, kardeslik ve baris kavramlari etrafinda rengârenk görüntülerle ve dünya çocuklariyla birlikte kutladigimiz bu güzel bayram, Türk milleti olarak bizlere onur ve gurur veriyor. Milli hafizamizda çok önemli yer tutan 23 Nisan 1920 tarihi, Türk milletinin yazgisini belirleyen dönüm noktalarindan biridir. Millî Mücadele döneminde çok zor sartlar altinda açilan Türkiye Büyük Millet Meclisi ile egemenligin kayitsiz sartsiz millettin oldugu tüm dünyaya ilan edilmis; yeni bir devletin ilk adimlari bu kutlu günde atilmistir. Gazi Mustafa Kemal, Türk milletinin gelecegine yön çizen böylesi anlamli bir günü, bu memleketin gelecegi olan çocuklara atfederek TBMM’nin açilis sevincini çocuklarla paylasmis, bu günün anlamini daha da pekistirmistir" dedi.



Çocuklara seslenen Çay, "Bugün sizin gününüz, sizin bayraminiz. Doyasiya gülün, eglenin, oyunlar oynayin, sarkilar söyleyin. Sizler bahar çiçekleri gibi dünyamizi güzellestiriyor, kus civiltilari gibi bizlere umut ve nese veriyorsunuz. Milletimizin yarinlarini sekillendirecek olan sizler, ülkemizin gelecegine yön ve istikamet verecek, bu ülkede söz sahibi olacaksiniz. Çagin gerektirdigi bilgi, beceri ve donanima sahip millî, ahlaki, manevi ve kültürel degerlerle bezenmis, saglikli ve mutlu nesiller olarak yetismeniz, ailenize, ülkemize ve tüm insanliga yararli bireyler olmaniz ve atacaginiz adimlarinizin bizimkilerden çok daha büyük olmasi adina, var gücümüzle çalismaya devam ediyoruz. Bu nedenle sizlere sunulan imkânlardan en iyi sekilde yararlanmaniz ve kendinizi gelistirmeniz, sizi, ailenizi ve ögretmenlerinizi mutlu edecek; gelecege hep birlikte daha güvenle bakmamizi saglayacaktir. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kurulusunun 104. yilini kutlamanin gururu ve mutlulugu içerisinde oldugumuz bu özel günde, basta cumhuriyetimizin kurucusu ve TBMM’nin ilk Baskani Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ve kahraman ecdadimizi rahmet ve minnetle yâd ediyor; tüm çocuklarimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami’ni en içten duygularimla kutluyorum” diye konustu.



23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami kutlama törenine Mugla Valisi Idris Akbiyik, Mugla Büyüksehir Belediye Baskani Ahmet Aras, Mugla Il Emniyet Müdürü Ali Canbolat, Jandarma Komutani Tuggeneral Ali Gemalmaz, Mentese Belediye Baskani Gonca Köksal, Mugla Il Milli Egitim Müdürü Emre Çay, Mugla Sitki Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Turhan Kaçar siyasi temsilcileri ve vatandaslar katildi.

Kaynak: İHA