Vali Hüseyin Aksoy'dan 23 Nisan 'Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayrami' Mesaji

Eskisehir Valisi Hüseyin Aksoy 23 Nisan ’Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami’ dolayisiyla bir mesaj yayimladi.

Vali Hüseyin Aksoy, yayinlamis oldugu mesajinda, "Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açilisinin 101’inci yilini kutladigimiz bu coskulu günde hepinize sevgilerimi ve en iyi dileklerimi sunuyorum. Kurtulus Savasi, yasanan güçlüklere, olumsuzluklara ve yetersizliklere ragmen Türk Milleti’nin egemenligine sahip çikmasi ve kararliligini ortaya koymasi ile kazanilmistir. Kurtulus Savasi’nda kalici basariyi getiren bagimsizlik ve ulusal egemenlik gibi ilkeler, yeni Türk Devleti’nin kurulusuna da temel olusturmustur. Olaganüstü bir dönemden geçildigi sirada, Atatürk’ün önderliginde ve Türk Milleti’nin temsilcilerinin katilimiyla toplanan Büyük Millet Meclisi, bagimsizlik ve özgürlük hareketinin yürütülmesinde tarihsel sorumluluk üstlenmistir. 23 Nisan 1920’de Büyük Millet Meclisi’nin açilisi bu süreçteki en önemli adimlardan biridir. Türkiye Büyük Millet Meclisi, aldigi kararlarla millet egemenligine dayanan Cumhuriyet yönetiminin olusturulmasinda, çagdaslasma ve aydinlanma çabalarinin basariya ulasmasinda hayati rol oynamistir. Atatürk, ’Türk milleti mukadderatini Büyük Millet Meclisi’nin kifayetli ve vatanperver eline biraktigi günden itibaren karanliklari siyirip kaldirmis ve ümitleri bogan felâketlerden milletin gözlerini kamastiran günesler ve zaferler çikarmistir’ sözüyle, meclisin tarihimizdeki saygin yerini anlamli biçimde dile getirmistir. Milli egemenligin somutlastigi Türkiye Büyük Millet Meclisi, demokratik rejimimizin omurgasidir" ifadelerine yer verdi.

"Milletimizin en degerli varligi çocuklarimiz, aydinlik yarinlara ulasma yolundaki en önemli güvencemizdir"

Egemenligin kayitsiz sartsiz sahibi olan Türk milletinin kisa sürede yapilan atilimlarla uygarlik yolunda önemli ilerlemeler elde dile getiren Vali Aksoy, "Çagdas uygarlik düzeyine ulasma hedefimiz, ülkemizin gelismesini sürdürmesini, demokratik ve uygar bir devlet olma yolunda ihtiyaç duyulan köklü, kapsamli, yapisal degisikliklerin ve düzenlemelerin gerçeklestirilmesini zorunlu kilmaktadir. Yüce meclisimizin bugün ve gelecekte yapacagi çalismalar ve alacagi kararlar, Atatürk’ün baslattigi çagdaslasma hareketinin hiz kazanmasini, Türkiye’nin gelismis dünya devletleri arasinda hak ettigi konuma yükselmesini saglayacaktir. Insanligin ortak umudu olan çocuklarin, ülkelerin yasaminda özel bir yeri ve anlami bulunmaktadir. Milletimizin en degerli varligi çocuklarimiz, aydinlik yarinlara ulasma yolundaki en önemli güvencemizdir. Çocuklarimizin her türlü ihtiyacini karsilamak, karsi karsiya bulunduklari olumsuzluklari gidermek, hayat sartlarini iyilestirmek, beklentilerine yanit olusturmak ve sorunlarina çözüm üretmek için hiçbir özveriden kaçinmamaliyiz. Çocuklarimiza dogru kararlar vererek hayatin her alaninda basarili olmalari için egitim basta olmak üzere gerekli ortam ve olanaklari sunmaliyiz. Türkiye Cumhuriyeti’nin tüm çabalari, çocuklarimizin huzurlu ve mutlu bir hayat sürmelerini, uygarligin imkan ve firsatlarindan en iyi biçimde yararlanmalarini saglamaya yöneliktir. Çocuklarimiza daha güzel bir ülke birakmak, onlari huzur, güven ve baris ortaminda gelecege hazirlamak devletimizin ve birey olarak herkesin üzerine düsen sorumluluklari yerine getirmesi ile mümkündür" sözlerini kaydetti.



"Hayat boyu basarili ve mutlu olmaniz, yarinlara güvenle bakabilmeniz, yüzlerinizin her zaman gülmesi bizlerin tek dilegidir"

Konusmasinin devaminda çocuklara seslenen Vali Hüseyin Aksoy, mesajina söyle devam etti:

"Büyük Önder Atatürk’ün Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açildigi günü bayram olarak armagan etmesi, sizlere olan sevgisinin ve güveninin göstergesidir. Sizlere büyük önem ve deger veren Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti’ni çocuklarimiza ve gençlerimize emanet etmistir. Bu önemli sorumlulugun bilincinde olarak yilmadan çalisacaginiza, elde edeceginiz yeni basarilarla aydinlik yarinlarimizin mimarlari olacaginiza inancimiz sonsuzdur. Ülkemizi gelecege tasimaya yönelik sorumlu ve duyarli tüm çabalarinizda, sizlere destek verecek ve yaninizda olacagiz. Sizleri seviyor ve sizlere güveniyoruz. Yarinin gençleri ve büyükleri olarak, milletimizin güven ve destegi ile her zaman basarili olacaginiza yürekten inaniyoruz. Sizlere daha iyi ortam ve imkanlar saglamak, haklarinizi korumak ve daha gelismis bir ülke birakabilmek amaciyla aileleriniz, devletimiz ve milletimiz elbirligi içinde çalismaktadir. Bu ülkede yapilan her sey sizler içindir. Hayat boyu basarili ve mutlu olmaniz, yarinlara güvenle bakabilmeniz, yüzlerinizin her zaman gülmesi bizlerin tek dilegidir. Siz sevgili çocuklarimizi çok sevdigimizi ve güvendigimizi bir kez daha ifade etmek istiyorum. Bu anlamli günde cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk’ü, Kurtulus Savasimizin tüm kahramanlarini, Birinci meclis üyelerini saygi, minnet ve sükranla aniyorum. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami’ni kutluyor, tüm çocuklarimiza ve Eskisehirlilere esenlikler diliyorum."
Kaynak: İHA