Ukrayna'nin Zaporijya'ya Yönelik Saldirisinda Rus Gazeteci Hayatini Kaybetti

Rus Izvestia gazetesi, Rus savas muhabiri Semyon Eremin’in dün Ukrayna’nin Zaporijya’ya gerçeklestirdigi saldirida hayatini kaybettigini duyurdu.

Rusya’da günlük yayinlanan Izvestia gazetesi, 42 yasindaki savas muhabiri Semyon Eremin’in Rusya’nin savas sirasinda topraklarina kattigi Zaporojya bölgesindeki bir Rus birligine yaptigi geziden dönüsü sirasinda Ukrayna’nin insansiz hava araci ile gerçeklestirdigi saldiri sonucu hayatini kaybettigini belirtti.

Haberde, "Izvestia savas muhabiri Semyon Eremin, 19 Nisan’da haber çekimi için gittigi Zaporiiya’da Ukrayna insansiz hava araçlarinin saldirisinda öldürüldü” ifadeleri kullanildi.

“Gazetecilerin öldürülmesine karsiyiz”

Birlesmis Milletler Sözcü Yardimcisi Farhan Haq Rus medyasina yaptigi açiklamada, "Gazetecilerin öldürülmesine karsiyiz. Bu tür vakalarin tamami genis çapli sorusturulmalidir" dedi.

Ukrayna’dan ise henüz bir açiklama yapilmazken, Rus gazeteci Ukrayna’ya saldirilarinda basladigi Subat 2022’den beri savas bölgesinde çalisiyordu.

ABD merkezli sivil toplum kurulusu Gazetecileri Koruma Komitesi’ne göre Rusya’nin saldirilarinda su ana kadar en az 15 gazeteci öldürüldü.
Kaynak: İHA