Sehit Oglunun Hasretini Böyle Gideriyor, Odasini Ani Evine Çevirdi

2018 yilinda Türk Silahli Kuvvetleri’nin (TSK) Suriye’nin Afrin kentinde gerçeklestirdigi Zeytin Dali Harekati’nda sehit düsen Izmirli Piyade Uzman Çavus Ali Akdogan’in annesi, oglunun dogumundan sehit oluncaya kadar kullandigi esyalariyla ani odasi olusturdu. Sehit oglunun esyalarini koklayip öperek özlem gideren annenin evi, minik ziyaretçilerle doluyor.

Sehit Oglunun Hasretini Böyle Gideriyor, Odasini Ani Evine Çevirdi
Türk Silahli Kuvvetleri (TSK) tarafindan Suriye’nin Afrin bölgesinde yürütülen Zeytin Dali Harekati’nda, 10 Subat 2018 tarihinde sehit olan Piyade Uzman Çavus Ali Akdogan’in Izmir Bayrakli’daki evi, adeta müzeye çevrildi. Sehidin annesi Fatma Akdogan, oglunun sehit olmasinin ardindan odasinda hatiralarini sergilemeye karar verdi. Sehit Ali Akdogan’in evdeki odasi, bebeklik döneminde giydigi kiyafetler, egitim hayatinda aldigi karneler, askeri esyalari, üniformalari, basari belgeleri, fotograflari ve kisisel esyalarinin bulundugu bir ani odasina dönüstürüldü. Oglunun hayali olan tespih koleksiyonuna da odada ayri bir yer tutan anne Akdogan, 6 senedir özlemini yasadigi oglunun bebeklik kiyafetleri ve esyalarini öpüp koklayarak hasret gideriyor.

Esyalariyla hasret gideriyor

Sehit düsen oglunun 7 yila yaklasan hasretini esyalarini koklayarak hasret gideren anne Fatma Akdogan, sehidin odasini nasil ani evine çevirdigini anlatti. Akdogan, "Oglumun 2018 yilinda Suriye Afrin’de yürütülen harekatta sehit oldugu haberini almistik. Çok üzücü ancak bizim için ayni zamanda gurur verici bir durum. Onun yoklugunda evde hep onun esyalarini bir yerlerden bulup duygusal anlar yasiyordum. Ali, tespihlere çok düskündü ve hep bir tespih koleksiyonu olsun istiyordu. Ben de bebeklikten bu yana onun kullandigi esyalari, odasini müzeye dönüstürerek sergi yapmak istedim. Esyalarini düzenleyip bir camekan yaptirip buraya koydum. Oglumun mayina bastigi botlardan tut, kundagi, zibini, çoraplari, bebeklikten beri her seyini biriktirmisim. Buraya kurdugum ses sitemiyle de sürekli Kur’an okunuyor onun ruhu için. Onun kokusunu, hasretini esyalariyla gideriyorum" dedi.



Minik ziyaretçilerle doluyor

Sehidin ani evine dönüstürülen odasini ziyaret etmek, sehidin hatiralarini görmek için özellikle çocuklarin eve geldigini söyleyen Fatma Akdogan, ziyaretçiler geldikçe mutlu oldugunu söyledi.

Akdogan, "Buraya küçük ögrenciler geliyor, 5 yasindaki çocuklar, lise ögrencileri, veliler, sürekli gelenler oluyor. Onlar geldikçe ben de mutlu oluyorum, tüm ziyaret etmek isteyenlere kapim açik" diye konustu.



Amcasinin adini aldi

Diger oglunun bebegine de sehit amcasi Ali Akdogan’in adini verdiklerini söyleyen Fatma Akdogan, "Diger oglum, yeni dogan bebegine agabeyinin ismini koydu. Ali koydu ismini. Torunum da insallah öyle cesur bir kahraman delikanli olur. Ben de sevindim ve duygulandim. O da büyüdügünde bu ani odasina gelerek amcasinin nasil bir kahraman oldugunu görür" sözlerine yer verdi.

"Telefonla konustuk, 2 saat sonra sehit oldu"

Ogluyla yaptigi son telefon konusmasindan 2 saat sonra oglunun sehit düstügünü söyleyen anne Akdogan, "Acisi çok büyük, gururu da büyük. Her zaman gurur duydum iki oglumdan da. Ali Suriye’deydi sehit oldugunda ama bilmiyordum. Ben tedirgin olmayayim diye Kars’ta oldugunu söyledi.

Ben yanina gitmek için Kars’a gelmek istedigimi söyledigimde gelmememi söyledi.

Son telefon konusmamizdan 2 saat sonra sehit oldu. Bugün 2 bin 228 gün oldu Ali sehit olali. Yani 6 yil 3 ay 8 gün oldu. Her gün sayiyorum. Bikmadan, usanmadan ve gururla da her gün yanina gidiyorum Kadifekale Sehitligine... Çok sükür metanetliyim. Esim ve oglum sürekli en büyük destekçilerim. Bu odada sürekli Kur’an-i Kerim okunuyor. Gelen arkadaslardan da Allah razi olsun. Hep inançli insanlarimiz buraya gelip ziyaret etmek istiyorlar; odasini görmek istiyorlar. Onlar da büyük tabi moral oluyor. Herkes saygi duyuyor sehit ailesi diye bize ve biz de saygi duyuyoruz. Çok tesekkür ediyorum herkese, gelen ögrencilere. Rabbim herkesin evladini bagislasin" dedi.



"Allah devletimize, milletimize zeval vermesin; hayat cesurlari sever"

Oglunun her zaman söyledigi ’Hayat cesurlari sever’ sözünü de dilinden düsürmeyen Fatma Akdogan, "Oglumun yoklugu 7’inci seneye girdi. Biz iman gücümüzle, Kur’an, bayrak ve vatan sevgimizle ayakta dururuz. En büyük gururumuz sehitlerimizin mertebeleri. Ömür boyu gurur duymaya devam edecegiz. Allah devletimize, milletimize, askerimize zeval vermesin. Ali ’Hayat cesurlari sever’ derdi. Çünkü Ali’de hiç korku yok. Ne bir korku ne bir çekinme... Biz sehitlerimizle hep gurur duyuyoruz. Gazilerimizle de öyle. Rabbim düsmanlara firsat vermesin. Terör destekçilerini, terör belasini Allah ’Kahhar’ adiyla kahretsin. Ali’nin ani odasi herkese açik, herkes buraya gelip ziyaret edebilir" açiklamasinda bulundu.
Kaynak: İHA