Nilüfer Afet Merkezi Envanterini Güçlendirdi

Nilüfer Belediyesi’nin kente kazandirdigi Nilüfer Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi, envanterine 22 adet son teknoloji kentsel arama ve kurtarma malzemeleri daha ekledi. Hayat kurtaran malzemeler hakkinda bilgi alan Nilüfer Belediye Baskani Sadi Özdemir, “Deprem, her zaman gündemimizde ve çalismalarimizi bu dogrultuda yapiyoruz” dedi.

Nilüfer Afet Merkezi Envanterini Güçlendirdi
Nilüfer Belediyesi’nin 2017 yilinda kente kazandirdigi, bünyesindeki simülasyon odalari ve envanteriyle Türkiye’de ilklere sahip olan Nilüfer Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi, bir yandan çalismalarini titizlikle sürdürürken, bir yandan da envanterine son teknolojiye sahip, hayat kurtaran yeni malzemeler ekliyor. Kentte yasanan afet ve acil durum niteligi tasiyan tüm olaylarin 7 gün 24 saat takip edildigi merkez, yeni kentsel arama ve kurtarma malzemelerini bünyesine katarak daha donanimli hale geldi. Sismik enkaz alti dinleme cihazi, havali enkaz kaldirma seti, enkaz alti görüntüleme kamerasi, termal kamerali drone, spiral hortumlu duman tahliye fani, aydinlatma, taslama, kesme, kirma aletleri gibi 22 adet malzemeyi envanterine ekleyen merkez, afet ve acil durum anlarinda artik daha nitelikli hizmet verecek.

Baskan Sadi Özdemir: "Halkin bilinçlenmesi önemli"

Deprem basta olmak üzere her türlü afetle mücadeleye büyük önem veren, deprem parklari ve deprem lojistik merkezi gibi projeler hayata geçirmeyi planlayan Nilüfer Belediye Baskani Sadi Özdemir de, Nilüfer Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi’ne giderek, kentsel arama ve kurtarma malzemelerini yerinde inceledi. Nilüfer Belediyesi Sivil Savunma Amiri ve Is Güvenligi Uzmani Fatih Isik’tan malzemeler hakkinda detayli bilgi alan Baskan Sadi Özdemir, halkin afet ve acil durum öncesi, sirasi ve sonrasinda yapilacaklar hakkinda bilinçlenmesinin önemine degindi. Nilüfer Belediye Baskani Sadi Özdemir, Nilüfer Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi’ndeki kullanim ömrünü tamamlamis aletleri yenilediklerini, ayrica envantere yeni malzemeler de kazandirdiklarini belirtti.

Nilüfer Belediyesi’nin afet ve acil durum konusundaki bilincinin yüksek olduguna dikkat çeken Baskan Sadi Özdemir, “Bu merkezde hem afetle mücadelede halkin her an hazir olmasi için egitimler veriliyor hem de kentteki afet ve acil durum niteligindeki durumlar 7 gün 24 saat takip ediliyor. Halkin bu merkezde verilen egitimlere katilarak, bilinçlenmesi çok önemli” dedi.

Deprem parklari ve lojistik merkezi

Muhtemel bir deprem sonrasinda hizli müdahaleyi saglamak ve kargasayi önlemek adina deprem parklari ve deprem lojistik merkezi gibi önemli projeleri kente kazandirmayi hedeflediklerini de ifade eden Baskan Özdemir, “Deprem sonrasi, en az iki günlük acil ihtiyacin içinde oldugu, temel yasam malzemelerinin yer aldigi mekanlar olusturmayi düsünüyoruz. Deprem sonrasi alet ve edevat ihtiyaci da çok yüksek oluyor. Basit aletlerle birçok insanin hayatini kurtarmak mümkünken, eksiklerden dolayi birçok insan yasamini yitiriyor. Bu nedenle deprem lojistik merkezi yapma hedefimiz var. Deprem aninda ihtiyaç duyulabilecek her türlü alet ve edevata sahip bir mekan olusturmayi, afet sonrasi ihtiyaç bölgelerine hizlica eristirilmesini hedefliyoruz” diye konustu.

Bursa’nin bir deprem kenti oldugunu, Nilüfer’de alüvyonlu topraklarin yer aldigini hatirlatan Baskan Sadi Özdemir, depremin her zaman gündemlerinde oldugunun altini çizdi. Baskan Sadi Özdemir, “Çalismalarimizi, bu bilinçle yapacak, tedbirlerimizi alacagiz. Yeni planlamalarda, kentsel dönüsüm çalismalarinda fay hatlarini dikkate alacagiz. Önemli olan Nilüferliler’in deprem konusunda bilinçli olmasi. Biz, her zaman onlarin yanindayiz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA