LEAF Projesi Açilis Toplantisi, Eskisehir Teknik Üniversitesi Ev Sahipliginde Gerçeklestirildi

2023 Yili Teklif Çagrisi Erasmus+ Ana Eylem 2 Yüksekögretim Alaninda Isbirligi Ortakliklari (KA220-HED) kapsaminda ulusal ajansa Eskisehir Teknik Üniversitesi tarafindan sunulan ‘Lifelong Learning for Sustainability: From campus to daily life (LEAF)’ baslikli projenin açilis toplantisi Eskisehir Teknik Üniversitesi’nin ev sahipliginde gerçeklestirildi.

LEAF Projesi Açilis Toplantisi, Eskisehir Teknik Üniversitesi Ev Sahipliginde Gerçeklestirildi
24 ay süreli, toplam 250 bin euro hibe ile desteklenmeye uygun görülen LEAF Projesi’nin temel amaci; bireyleri sürdürülebilirlikle ilgili konulari içsellestirmeye tesvik edecek bilgi ve farkindalik temelli bir çerçeve olusturup bireylerin günlük aliskanliklarini düzenleyerek, sürdürülebilirlik ve iklim degisikligi önleme ve iklim degisikligine uyum uygulamalarinin gerçeklesmesine katkida bulunmak olarak açiklandi. Bireysel farkindaligin çabalarin büyük bir önem kazandigi bu dönemde LEAF Projesi; sürdürülebilirlik egitimi saglamak için ömür boyu ögrenme stratejisinin ve gerekli altyapinin gelistirilmesini, sürdürülebilirlik çabalarinda farkindaligi artirarak kalici katilimi saglamayi ve sürdürülebilirlik sorumluluguna yönelik davranislari degistirmeyi hedefliyor.

LEAF projesi, Eskisehir Teknik Üniversitesi yürütücülügünde, COFAC-Lusofona Üniversitesi, Portekiz ve Oyuncak Dernegi Arastirma Enstitüsü, Ispanya (The Asociacin de Investigacin de la Industria del Juguete, AIJU) partnerligiyle birçok farkli akademisyen ve arastirmacinin katilimiyla yürütülüyor.

Eskisehir Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisligi Bölümü ögretim üyesi Dr. Ögr. Üyesi Alp Özdemir’in yürütücülügünü üstlendigi LEAF Projesi’nin arastirmacilari arasinda ise Eskisehir Teknik Üniversitesi ögretim üyeleri Prof. Dr. Saye Nihan Çabuk, Prof. Dr. Müfide Banar, Prof. Dr. Aysun Özkan, Doç. Dr. Zerrin Günkaya, Doç. Dr. Esra Pinar Uça Günes ve Dr. Ögr. Üyesi Burcu Yilmazel yer aliyor.
Kaynak: İHA