Bursa'da '21. Yüzyilda Ögretmen Olmak' Konulu Panel Düzenlendi

Bursa Il Milli Egitim Müdürlügü ve Bursa Uludag Üniversitesi’nin is birliginde gerçeklestirilen "21. Yüzyilda Ögretmen Olmak" konulu panel Merinos AKKM Orhangazi Salonunda gerçeklestirildi.

Bursa'da '21. Yüzyilda Ögretmen Olmak' Konulu Panel Düzenlendi
Programa Bursa Il Milli Egitim Müdürü Dr. Ahmet Alireisoglu, Bursa Uludag Üniversitesi Egitim Fakültesi Dekani Prof. Dr. Salih Çepni, Gazi Egitim Fakültesi Ögretim Üyesi Prof. Dr. Seref Tan, Bogaziçi Üniversitesi Egitim Fakültesi Dekani Prof. Dr. Irfan Erdogan, Il Milli Egitim Müdürlügü idarecileri, akademisyenler ve ögretmenler katildi.

Panelin açilisinda konusma yapan Bursa Il Milli Egitim Müdürü Dr. Ahmet Alireisoglu sunlari söyledi: "20. yüzyilin basinda Cumhuriyetin temel dinamigini, temel enerjisini saglamis olan ögretmenlerdi. Bunu egitim tarihi okumalarimizdan biliyoruz. Yeni bir yüzyilin basindayiz, cografyada yalniziz ve güçlü olmak zorundayiz. Çocuklarimizi daha iyi ve nitelikli yetistirmek zorundayiz. Aramizdaki iletisimi ve anlasma sekillerini güçlendirmek durumundayiz. Okullarimizda, çalisma iklimlerimizde, iyi bir iletisim platformu içerisinde çocuklarimiza güçlü bir degeri ulastirmak zorundayiz. Bunun için güçlü olmak ve kendimizi yenilemek durumundayiz. Ülkemizdeki çalisma sektörleri arasinda kendini sürekli gelistiren, kararlilik, istek ve heves içerisinde olan en fazla kitlenin ögretmenlerimizin oldugunu düsünmekteyim. Bu anlamda gerçekten diger çalisma alanlarindan farkliyiz, daha istekliyiz, daha hevesliyiz. Dolayisiyla ciddi anlamda kültürel dönüsüm, insanlarin sehre ayak uydurmalari, yeni çocuklarin, yeni insanlarin sürekli içerisinde varoluslarini tamamlamak bunlarin tamami bizlerden geçiyor. Bu anlamda güçlü olmak durumundayiz. Türkiye’nin önemli büyüksehirlerinden, önemli kurucu baskentlerinden birindeyiz. Dolayisiyla bu etkinlik çok degerli. Inaniyorum ki yapilacak tüm çalismalar, Bursa’mizin egitiminin daha nitelikli, daha güzel, ögretmeninin daha mutlu olmasina katki sunacak. Bugün burada panelist olarak aramizda bulunan degerli üniversite hocalarimiza ve çalismamizda emegi geçen herkese tesekkür ediyorum." dedi.

Panelde konusma yapan Bursa Uludag Üniversitesi Egitim Fakültesi Dekani Prof. Dr. Salih Çepni, "Uludag Üniversitesi olarak gerçekten Türkiye’ye örnek olabilecegimiz is birlikleri yapiyoruz. Sizlerin egitim ögretim sürecinde problem olarak gördügünüz her seyi biz egitim fakültesinde bir proje olarak kabul edip sizlerle birlikte projeleri yürütüyoruz. Bugün burada Bursa Il Milli Egitim Müdürlügümüzün kurmus oldugu Ögretmen Akademisi ile güzel bir çalisma içindeyiz. Fakültemize yeni bir program geldiginde o programdaki tüm becerileri, tüm kavramlari bizler akademik olarak çalisiyoruz. Ögretmen Akademisi kapsaminda yürütülen çalismalari da çok gecikmeden, geciktirmeden Bursa Il Milli Egitim Müdürlügümüzle is birligi içerisinde yürüterek Bursa’mizin ögretmenlerine bu konuda kisa sürede farkindalik kazandirmis olacagiz. Bursa Il Milli Egitim Müdürümüz Ahmet Alireisoglu basta olmak üzere projede emegi geçen herkese tesekkür ediyor, basarilar diliyorum." dedi.

Panelde "Geçmisten Günümüze Gelecege Ögretmen Olmak" konusu üzerine konusma yapan Bogaziçi Üniversitesi Egitim Fakültesi Dekani Prof. Dr. Irfan Erdogan 20. ve 21 yüzyilinda egitim, ögretim ve ögretmenligin gelisim süreçlerinden, Prof. Dr. Seref Tan ise Türk Milli Egitim Sisteminde Gelisimsel Ölçme ve degerlendirmeden bahsetti.

Panel, etkinligin düzenlenmesinde vermis oldugu desteklerden dolayi ‘Özel Arena Egitim Kurumlari ve Kurucusu Celal Arslan ‘a tesekkür edilmesi, konusmacilara çiçek ve plaket takdiminin ardindan sona erdi.
Kaynak: İHA