Baskan Güler Açiklamasi 'Az Laf, Çok Is Yapacagiz'

Ordu Büyüksehir Belediye Meclisi, yeni dönemin ilk toplantisini gerçeklestirdi. Yeni dönemin ilk mesajlarini veren Baskan Güler, “Fazla konusmayacagiz az laf çok is yapacagiz. Hep birlikte uyum içinde çalisacagiz” dedi.

Baskan Güler Açiklamasi 'Az Laf, Çok Is Yapacagiz'
Ordu Büyüksehir Belediye Meclisi, 31 Mart yerel seçimlerinin ardindan ilk toplantisini Ordu Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Mehmet Hilmi Güler’in Baskanliginda gerçeklestirdi.

Saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasi ile baslayan toplantinin açilis konusmasini yapan Ordu Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Mehmet Hilmi Güler, yeni dönemin hayirli olmasini temennisinde bulunarak, bir kez daha baskan seçilmenin onurunu kendisine yasattiklarini için Ordu halkina tesekkürlerini sundu.

“Güzel bir demokrasi örnegi verildi”

Yargi denetiminde yapilan seçim neticesinde güzel bir demokrasi örneginin Ordu’da verildigini belirten Baskan Güler konusmasinda su ifadelere yer verdi:

“Bugün nasip oldu, güzel bir seçimden sonra gayretlerinizle demokrasi örnegi veren Ordu’muz burada Büyüksehir Belediyemizin meclisini sizlerin de katilimiyla gerçeklestiriyoruz. Bu onuru ve güzellikleri bizlere nasip eden halkimiza tesekkür ediyorum. Yargi denetiminde yapilan seçimler neticesinde kimsenin burnu kanamadan güzel bir demokrasi örnegi verildi.

Ordu’yu sizin degerli katkilarinizla buradan yönetecegiz.”

“Ayrimiz, gayrimiz yok, uyum içinde çalisacagiz”

Önümüzdeki 5 yillik süre boyunca ayrim yapmaksizin Ordu’yu yasanilabilir bir kent olma yolunda birlikte hazirlayacaklarini da ifade eden Baskan Güler, tüm imkanlarini Ordu için kullanacagini söyledi.



Baskan Güler söyle konustu:

“Çok kiymetli Valimiz ve sizlerle; demokrasinin uygulamali olarak en iyi sekilde çalismalarini gerçeklestirecegiz. Bu dönemde önemli olan iki ilkeye oldukça dikkat edecegiz. Bunlardan birisi firsat esitligi. Yatirimlarin daha az yapildigi ilçelerimiz var buralara biraz daha agirlik verecegiz. Ikincisi ise uyum içinde çesitlilik, herkes burada fikrini demokratik bir sekilde belirtecek. Ayrimiz gayrimiz yok. Yine yeni bir kavram da kendi kendine yeten bir sehir olsun istiyoruz. Tüm imkanlarini ile Ordu’yu ekonomik olarak büyütecegiz"

“Az laf çok is yapacagiz”

Yeni dönemde yapacaklari yatirimlari iki ana baslik altinda toplandiklarinin altini çizen Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Mehmet Hilmi Güler, söyle konustu:

“Bu dönemde çalismalarimizi iki ana gruba ayirdik. Bunlardan bir tanesi yasam kalitesi açisindan sehircilik. Yani yol, su gibi belediyecilik faaliyetleri. Ikincisi de sehir ekonomisi. Üreten bir Ordu olsun istiyoruz. Denizi, tarimi, çevreyi yeterince kullanmamiz lazim. Burasi yasanilabilir ilk 10 sehir arasina girebilir. Bunun disinda afete dirençli kentler kapsaminda Ordu’yu afete dirençli kent yapacagiz. Heyelanimiz, selimiz oluyor. Yine deprem konusunda sahillerden baslayarak bütün binalarimizi taramaya basladik. Bunlari ele almamiz lazim. Imkanlarimiz ve güçlü baglantilarimiz var. Sizlerin de katkilariyla yasanilabilir bir kent yapacagiz. Yine liman kenti olarak da Rusya-Ukrayna savasindan sonra burasi bir lojistik merkezi olsun istiyorum. Bunun için sadece klasik belediyecilik faaliyetleri ilgili degil bunu zaten yapacagiz, Ordu’nun kalkinmasi açisindan lojistik bir merkez olmasini saglayacagiz. Hem Karadeniz-Akdeniz yolu hem Akkus-Niksar yolu çalismalari ile imkanlari birlikte gerçeklestirecegiz. Ordu’yu ülke ekonomisini yürütür gibi sizlerle demokratik kurallara göre yönetecegiz. Fazla konusmayacagiz az laf çok is yapacagiz. Herkes bizim nazarimizda huzur içinde çalissin. Hiçbir ayrimiz gayrimiz yok. Çalismalarimizi insallah birlikte yapacagiz. Önümüzde güzel bir dönem var. 2019 yilinda baslarken pandemiyi düsünmemistik. Depremi düsünmemistik. Baktiginizda 2-2,5 yil çalistik. Insallah güzel bir dönemi birlikte gerçeklestirecegiz.”

Baskan Vekili, Katip Ve Encümen Üyeleri belli oldu

Açilis konusmasinin ardindan gerçeklestirilen meclis toplantisinda gizli oylama ile meclis baskanvekilleri, katip üyeler ve encümen üyesi seçimi yapildi. Yapilan oylama neticesinde 1. Baskan Vekilligine Celal Tezcan, 2. Baskanvekili Hüseyin Inanir seçildi.

Asil 2. Divan Katip Üyeligine ise Nese Akgül Tiyaloglu ve Macit Çosgun seçilirken yedek katip üyeleri ise Hasan Baday ve Tuncay Uzunçakmak oldu.

Yine Encümen Üyeliklerine ise Celal Tezcan, Askin Bas, Hüseyin Hakki Serdar, Halil Çetinkaya ve Nese Akgül Tiyaloglu seçildi.
Kaynak: İHA