Yaya Geçidinde Korkunç Kaza, Genç Kadin Metrelerce Savruldu Açiklamasi O Anlar Kamerada

Sakarya’nin Adapazari ilçesinde yaya geçidinden yolun karsisina geçmek isteyen 23 yasindaki genç kiza otomobil çarpti. Gencin, yaya geçidinden geçmek istedigi esnada otomobilin çarpmasi ile metrelerce savruldugu anlar saniye saniye güvenlik kamerasina yansidi.

Yaya Geçidinde Korkunç Kaza, Genç Kadin Metrelerce Savruldu Açiklamasi O Anlar Kamerada
Kaza, sabah saat 10.30 siralarinda Adapazari ilçesi Sirinevler Mahallesi Adnan Menderes Caddesi üzerinde Ormanpark önünde bulunan yaya geçidinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Adapazari istikametinde ilerlemekte olan kadin sürücü S.K. kontrolündeki 54 SA 697 plakali Volkswagen marka otomobil, yaya geçidinden yolun karsisina geçmek isteyen 23 yasindaki Sena E.’ye çarpti. Çarpmanin etkisi ile metrelerce yüksege savrulan genç kadin, kanlar içerisinde kaldi. Çevredeki vatandaslarin yardim için bölgeye kostugu kazanin haber verilmesi üzerine adrese saglik ve polis ekipleri sevk edildi. Olay yerine ulasan saglik ekiplerince ilk müdahalesi yapilan yarali kadin Sakarya Egitim ve Arastirma Hastanesi’ne kaldirildi. Vücudunun çesitli yerlerinde kiriklar oldugu ögrenilen genç kadinin hastanedeki tedavisinin devam ettigi ögrenilirken kazaya iliskin inceleme baslatildi.

Korkunç kaza kamerada: Kosmaya basladi ama kaçamadi

Öte yandan, kaza ani ise cadde üzerinde bulunan bir isletmenin güvenlik kamerasinca saniye saniye kaydedildi. Görüntülerde, genç kadinin yaya geçidinden karsiya geçmeye çalistigi esnada hizla gelen otomobili fark ettigi son anda kosmaya baslamasi ancak otomobilin kadina çarpmasi yer aldi. Çarpmanin siddeti ile yayanin metrelerce yükselerek yere savruldugu ve otomobil sürücüsünün ise araçtan inerek soka girdigi, çevredeki vatandaslarin da kaza yerine kostugu anlar da görüntülere yansidi.

“Burada sürekli kaza oluyor, bu kaçinci bilmiyorum”

Yasanan olayi anlatan isletme sahibi Bayram Budak, “Is yerinde içeride çalistigimiz esnada gelen kaza sesi üzerine disariya çiktik. Çünkü bu kazalara maalesef alistik ve biktik. Burada sürekli kaza oluyor ve bu kaçinci kaza bilmiyorum. Maalesef yaya geçidinde çok fazla yayaya çarpiyor araçlar. Kaza sesini duyunca hemen refleks olarak disariya çiktim ve o esnada yaralinin maalesef agzindan, burnundan kan geldigini gördüm. Durumu 112’e bildirdim, nabzini kontrol ettik ve yarali kadina sorular sorarak bilincini açik tutmaya çalistik. Öncesinde tepki vermedi ve korktuk. Hastane yakin tek tesellimiz o hemen olay yerine ambulans geldi, müdahalede bulundular” dedi.



“Bir önlem alindi ama yetersiz kaliyor”

Birçok kazanin meydana geldigi bölgede önlem alindigini ancak bu önlemlerin yetersiz kaldigini aktaran Budak, “Buradaki kazalar için bir önlem alindi, bazi degisiklikler yapildi ama yetmiyor. En önemli etken, minibüslerin duragi ve o durak yaya geçidini kapattigi için yayalar sikinti yasayabiliyor. Benim önerim; bu duragin belli bir mesafede ileriye tasinmasi ve minibüslere cep yapilmasi. Daha öncesinde üst geçidi dile getirdik farkli bir önlem alindi bu önlem kazalari azaltti eskiden daha fazlaydi ama yine de araçlar durmuyor. Ambulans yolu ve bu sebeple isikta konulmuyor buraya. Bence bir üst geçit veya minibüslere bir cep yapilmasi buradaki kazalari bitirecek gibi duruyor” diye konustu.



“Güvenlik kamerasi çok ürkütücü, metrelerce havaya uçmus”

Kadinin metrelerce havaya savruldugunu aktaran Budak, “Olayin soku ile yardim ettim ama güvenlik kamerasi çok ürkütücü, metrelerce havaya uçmus ve sürüklenmis. Arabanin ön cami patlamisti, ciddi bir kaza. Yaklasik 15-20 metre sürüklenmis yaya. Bu duruma artik söyleyecek bir söz bulamiyoruz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA