Tanju Özcan Açiklamasi 'Bolular Ülke Yönetimi Sayin Erdogan'a, Bolu'nun Yönetimini Tanju Özcan'a Teslim Etti'

Mahalli Idareler Genel Seçiminde resmi olmayan sonuçlara göre, 53 bin 881 oy alarak yeniden Bolu Belediye Baskani seçilen Tanju Özcan, "Bolu halki sunu söylüyor, herkes de buna saygili olacak. ’Ülke yönetimini Erdogan’a teslim ettik, Bolu’nun yönetimini de Tanju Özcan’a teslim ediyoruz’ diyorlar. Bunu içlerine sindirecekler" dedi.

Tanju Özcan Açiklamasi 'Bolular Ülke Yönetimi Sayin Erdogan'a, Bolu'nun Yönetimini Tanju Özcan'a Teslim Etti'
Kesin olmayan sonuçlara göre, 2024 Mahalli Idareler seçimini kazanan Cumhuriyet Halk Partisi Bolu Belediye Baskani Tanju Özcan, basin toplantisi düzenledi.

Seçim dönemine dair açiklamalarda bulunan Özcan, "9 ay önce Bolu’da Cumhurbaskanina yüzde 65 oraninda oy çikti. Simdi il genelinde birinciyiz. Bir önceki döneme göre oyumuzu artirmisiz. Bolu halki sunu söylüyor, herkes de buna saygili olacak. ’Ülke yönetimini Erdogan’a teslim ettik, Bolu’nun yönetimini de Tanju Özcan’a teslim ediyoruz’ diyorlar. Bunu içlerine sindirecekler. ’Hayirli olsun’ diyecekler. Ondan sonra hep birlikte yolumuza devam edecegiz"

"Bir kez daha ispat edecegim"

Çalismaya devam edecegini söyleyen Özcan, "Kimseyi ayirmadan, kayirmadan, tüyü bitmemis yetim hakki yemeden, yedirmeden, israf etmeden, harama el uzatmadan yönetmeye devam edecegim. Türkiye’deki meselelerle ilgili de düsüncelerimi net, açik, kivirmadan, söyleyen bir belediye baskani olacagim. ’Her dogru her yerde söylenmez’ lafinin, siyasetçiler için geçerli olmadigini bir kez daha ispat edecegim" diye konustu.



"Bu degisimin atesini ilk yakan ben oldugum için kendimle gurur duyuyorum"

Baskan Tanju Özcan, seçim döneminde CHP Genel Baskani Özgür Özel’in basarili olup olmadigi sorusunu ise su sekilde cevapladi:

"Sayin Genel Baskan Özgür Özel basarili oldu mu? Elbette oldu. Sonuçta kazaninca basarili oluyorsunuz. Genel merkez yönetimi basarili oldu mu? Oldu. Simdi ben geriye dönüp bakiyorum. ‘Su akar yolunu bulur’ diye bir atasözü var ya iste biz de dogrulari söyledigimiz için partiden atildik. Bugün ne kadar dogru söyledigimi daha iyi anliyorum. Ankara’ya kadar 200 kilometre yol yürümemin ne kadar önemli ve degerli oldugunu simdi daha iyi anliyorum. Bu degisimin atesini ilk yakan ben oldugum için kendimle gurur duyuyorum"

"Onun bunun kuyruguna takilmaya gerek yok"

Bolu Belediye Baskani Tanju Özcan, sözlerini söyle noktaladi:

"Bakin biz kendimizi ifade ettigimizde, özümüze döndügümüzde, 6 oku anlata anlata yol yürüdügümüzde, 6 okulun içinde milliyetçilik zaten en büyük ok. Cumhuriyetçilik, devletçilik gibi degerlerimizi anlattigimizda insanlar bize oy veriyor. Onun bunun kuyruguna takilmaya gerek yok. Onun bunun destegine falan da ihtiyaç yok. Biz kendimizi anlatalim, 6 okumuzu anlatalim, özümüze dönelim, dogru çizgimizde yürüyelim. Biz önceden seçimlere söyle giriyorduk; ’Ya acaba sunu söylersek IYI Parti alinir mi? Sunu söylersek HDP alinir mi? HDP seçmenini küstürür müyüz? Suranin seçmenini küstürür müyüz?’ Hayir kardesim baskalarini taklit ederek bu isin olmayacagini yillardir söyledim. Bu dönem ilk kez dogrulari yapmaya basladik. Net bir zafer elde ettik"
Kaynak: İHA