Kuyumcu Soygunu Süphelileri Adliyeye Getirildi

Giresun’un Bulancak ilçesinde dün yasanan kuyumcu soygununun 3 süphelisi Emniyet Müdürlügünde ifadelerinin alinmasinin ardindan bugün ilçe adliye binasina getirildi.

Kuyumcu Soygunu Süphelileri Adliyeye Getirildi
Bulancak ilçesi Bulancak Mahallesi’nde dün saat 11.10 siralarinda ‘Gündogdu Kuyumculuk’ isimli is yerine gelen maskeli ve silahli 3 kisi, is yeri içerisi ve önünde ates ederek çalisanlari etkisiz hale getirdikten sonra vitrinde bulunan altinlari çantaya doldurup gasp ettikleri taksi ve alikoyduklari taksi soförünü ile kaçti. Kusluhan köyü civarinda terk ettikleri taksiden farkli bir araç ile bölgeden ayrildiklari tespit edilen 3 kisi, Giresun Il Emniyet Müdürlügü, Giresun Il Jandarma Komutanligi ve Bulancak Cumhuriyet Bassavciliginca yürütülen koordineli çalismalar neticesinde ayni gün içerisinde yakalanarak gözaltina alindi.

Süphelilerin alinan ifadeleri ve yer göstermeleri sonucunda Kusluhan köyünde ormanlik alanda yapilan aramalarda kuyumcudan gasp edilen altinlar, olayda kullanilan tüfek, maske, sapka gibi suç aletleri bulunurken degisik modellerde bilezik ve zincirlerden olusan piyasa degeri yaklasik 7 milyon 489 bin TL olan 3 kilo 250 gram altin is yeri sahibine teslim edildi.

Süpheliler E.B., S.C. ve S.T. ise ifadelerinin alinmasinin ardindan yogun güvenlik önlemleri altinda bugün Bulancak Adliyesine getirildi.

Kaynak: İHA