ESOGÜ Otizm Okulu'nda Meslek Egitimi

Eskisehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) bünyesinde açilan Otizm Okulu Egitim Etkinligi yogun katilimla devam ediyor.

ESOGÜ Otizm Okulu'nda Meslek Egitimi
16-19 Nisan 2024 tarihlerinde kampüs içinde bulunan ESOGÜ Oteli’nde gerçeklestirilen etkinlige Çocuk-Ergen ve Eriskin Psikiyatrisi arastirma görevlileri, Rehberlik ve Psikolojik Danismanlik ile Psikoloji Bölümlerinin lisansüstü ögrencileri, Özel Egitim lisans mezunlari ve Egitim Bilimleri Enstitülerinde yüksek lisans, doktora yapan arastirma görevlileri katildi.

Otizm ile ilgili bilgi ve becerilerin multidisipliner yaklasimla artirilmasinin hedeflendigi etkinlikte hastaligi erken tanima becerisinin gelistirilmesine, otizmli bireyin takip sürecinin yönetiminde yetkinlik derecesinin artirilmasina yönelik seminerler gerçeklestirildi.

Meslege adim atan çiçegi burnunda akademisyenler bu egitim sürecinde otizmi psikiyatrik, egitsel, nörolojik ve sosyolojik açidan tüm yönleri ile tüm yas gruplarini kapsayacak sekilde kavrama imkâni buldular. Hastaligin çocukluktan yetiskinlige uzanan süreçte taninmasi, ilerlemesi ve hastaliga müdahale seçeneklerinde alaninda uzman ögretim üyelerinin fikir ve deneyimlerinden yararlandilar.

Etkinlik yürütücüsü ESOGÜ Tip Fakültesi Çocuk ve Ergen Ruh Sagligi ve Hastaliklari Anabilim Dali ögretim üyesi Doç. Dr. Murat Eyüboglu, çalismalarin disiplinlerarasi is birliginin artirilmasina katki sunacagini düsündügünü belirterek sunlari söyledi:

“Etkinliklerde OSB tanili bireyler için kullanilan egitim, terapi ve tedavi yöntemleri tanitilarak ve güncel arastirma sonuçlari paylasilarak iyi uygulama örnekleri gösterildi. Katilimcilarin egitim sonunda otizmde erken tani için riskli olan belirtileri tanima, otizm taramasinda kullanilabilecek ölçekleri ve yapilandirilmis görüsme yöntemlerini bilme, uygun egitsel müdahale seçeneklerini tanima, aile ile etkin bir sekilde çalisma ve otizmli bireylerin egitim ve entegrasyon sürecine daha etkin katilimlarini saglama konusunda yetkinliklerinin gelistigini düsünüyoruz.”

Dört gün sürmesi planlanan ve Tübitak 2237-A Bilimsel Egitim Etkinlikleri destegi kapsaminda desteklenen etkinlikte ESOGÜ Tip Fakültesi Çocuk ve Ergen Ruh Sagligi ve Hastaliklari Anabilim Dali’ndan (A.D.) Doç. Dr. Murat Eyüboglu ile Doç. Dr. Damla Eyüboglu, Ruh Sagligi ve Hastaliklari A.D.’den Doç. Dr. Ali Ercan Altinöz ile Doç. Dr. Imran Gökçen Yilmaz Karaman, Egitim Fakültesi Otizm Spektrum Bozuklugu A.D. ögretim üyesi Prof. Dr. Serife Yücesoy Özkan, Istanbul Üniversitesi Tip Fakültesi Çocuk ve Ergen Ruh Sagligi ve Hastaliklari A.D. ögretim üyesi Prof. Dr. Nusret Soylu, Ankara Üniversitesi Tip Fakültesi Ruh Sagligi ve Hastaliklari A. D. emekli ögretim üyesi Prof. Dr. E. Cem Atbasoglu, Dokuz Eylül Üniversitesi Egitim Fakültesi Zihinsel Engelliler A.D. emekli ögretim üyesi Doç. Dr. Alev Girli ile Anadolu Üniversitesi Saglik Bilimleri Fakültesi Dil ve Konusma Terapisi A.D. Dr. Ögr. Üyesi Merve Nur Sariyer seminer verdi.

Otizm Okulu egitim etkinliginin ilerleyen zamanlarda tekrarlanacagi belirtiliyor.
Kaynak: İHA