Vali Kösger Açiklamasi 'Adana, Türkiye'nin Festivaller Kenti'

Adana Valisi Yavuz Selim Kösger, "Adana Türkiye’nin festivaller kenti, bütün faaliyetlerde Adana’nin bir ayricaligi bir özelligi var" dedi.

Vali Kösger Açiklamasi 'Adana, Türkiye'nin Festivaller Kenti'
Kösger, karnaval kapsaminda Atatürk Parkinda stant açan üreticiler ile bir araya geldi. Stantlari tek tek gezen Vali Kösger, vatandaslar fotograf çektirmeyi ihmal etmedi. Stantlarda üreticilerle sohbet ederek tavsiye ve talepleri de dinleyen Kösger, Adana’nin en coskulu günlerinden birisini yasadigini söyledi.



"Portakal Çiçegi Karnavali artik Adana ile özdeslesmis bir etkinlik"

Adana’nin en özel günlerden birini yasadigini belirten Kösger, "Adana en coskulu günlerinden birisini yasiyor. Adana Türkiye’nin festivaller kenti. Sanat açisindan, estetik açisindan bu tür panayirlar, karnavallar ve kültürel diger bütün faaliyetlerde Adana’nin bir ayricaligi ve özelligi var. Portakal Çiçegi Karnavali Türkiye’deki artik markalasmis, Adana’yla özdeslesmis bir kültürel etkinlik" seklinde konustu.

Bu sene 12.’si düzenlenen karnavalin bu sene Kültür ve Turizm Bakanligi himayesinde Kültür Yolu Festivali’yle entegre bir sekilde gerçeklestirildigini de hatirlatan Kösger, söyle devam etti:

"Adana’da karnavali içi dolu dolu birçok kültürel etkinlikle takviye edilmis bir sekilde kutluyoruz. Kültür Yolu Festivali bünyesindeki su ana kadar birçok konser de gerçeklestirildi.

Adanalilarin sevdigi sanatçilar ve ayrica da hemserileri olan birçok sanatçi ile birlikte çok büyük katilim ile çok güzel konserler gerçeklestirdik. Birçok kültürel sosyal etkinlik var. Adana Müzesi birçok sosyal etkinlige, kültürel etkinlige ev sahipligi yapiyor ve Adanalilar Adana müzesinin bu kadar etkin kullanilmasindan, bu kadar güzel bir mekan olmasindan da ilk defa bu sene doya doya istifade ediyorlar. Bu tür faaliyetler Adana’da artarak devam edecek."
Kaynak: İHA