Tehlikeli Bölgede Üst Geçit Talebi

Samsun’da yeni müzenin de açilmasiyla insan hareketliliginin arttigi noktada yaya geçidinin uzakta kalmasi, vatandaslari tehlikeli bir sekilde yolun karsisina geçmek zorunda birakiyor.

Samsun Büyüksehir Belediyesi Ek Hizmet Binasi, Vergi Dairesi Baskanligi, TMO Sube Müdürlügü ve bazi özel is yerlerinin bulundugu Liman Mahallesi Atatürk Bulvari üzerinde yeni Samsun Müzesi geçen aylarda ziyarete açildi. Yeni Samsun Müzesi, açildigi günden bu yana ziyaretçi akinina ugradi. 3 ay dolmadan 50 bin kisiyi misafir eden müzeye veya is yerlerine tramvay ile gitmek isteyen vatandaslar, Gençlik Parki Tramvay Istasyonu’nda inip, direkt yolun karsisina geçmeye çalisiyor. Yayalarin tehlikeli geçisi kameralara yansidi.

Her gün tehlikeli bir sekilde yolun karsisina geçmek zorunda kaldiklarini ifade eden vatandaslar, buranin liman ile fener mevkilerindeki yaya geçitlerinin tam ortasinda kaldigini belirttiler. Özellikle sabah ve aksam is giris çikislarinda onlarca insanin ayni anda Atatürk Bulvari üzerinde araçlarin arasindan yolun karsisina geçmeye çalistigini, birçok yayanin trafik kazasina karistigini ya da kaza yapmaktan son anda kurtuldugunu ifade eden vatandaslar, yetkililerden üst geçit talebinde bulundular.

“Yola atladigimizda kaza tehlikesi geçiriyoruz”

Her gün yola atlamak zorunda kaldiklarini ifade eden Elif Ömer, “Bu yol bizi çok fena zorluyor. Her gün büyük bir ugras veriyoruz. Önceden yaya geçidi vardi ve kapatildi. Su anda da tekrar yapilmasi için çaba gösteriyoruz ama sesimizi duyuramiyoruz. ‘Burada illaki birinin ölmesi mi gerekiyor’ diye düsünmeye basladik. Pik zamanlarda yoldan geçmeye çalisan insan kalabaligi oluyor. Is çikis ve girisleri kötü durumlar yasaniyor. Bazen tam yola çikarken arabalar geliyor. Yola atladigimizda birçok kez kaza tehlikesi geçiriyoruz” dedi.



“Tramvaya bindigimiz için bu yolu kullanmak zorunda kaliyoruz”

Daha önce olan yaya geçidinin kaldirilmasi dolayisiyla bulvar yolundan karsiya geçmek zorunda kaldiklarini dile getiren Elif Gül, “Ben de bu yolu çok kullanmak zorunda kaliyorum. Isyerine gelis gidislerde tramvaya bindigimiz için bu yolu kullanmak zorunda kaliyoruz. Daha önce yaya geçidi vardi ama kaldirdilar. Bir de geçmeyelim diye bariyer koydular. Karsiya geçmek için yeni bir düzenleme yapilmasini istiyoruz. Çogu zaman karsiya geçmekte zorlandigimizdan ise de geç kalabiliyoruz. Çünkü trafik bazen uzun süre durmuyor. Bunun böyle olmamasi gerekiyor. Tramvay istasyonuna en yakin yaya geçidi yürüme mesafesi 5 ila 7 dakika arasinda degisiyor” diye konustu.



“Üst geçidin yapilmasi birçok tedbiri de beraberinde getirecektir”

Söz konusu yola geçis için yapilabilecek üst geçidin yayalar ve soförler açisindan güvenli bir yöntem olacagina deginen Murat Arslan, “Üst geçidin yapilmasi hem yayayi hem de araçlari rahatlatacaktir. Ben de tehlikeli bir sekilde karsiya geçtim. Küçük çapli bir adrenalin yasadim. Üst geçit yapilmasinin yayalara çok büyük kolaylik saglayacagini düsünüyorum. Gerekli önlemleri yetkililerin alacagina inaniyorum” seklinde konustu.

Tehlikeli bir sekilde karsidan karsiya geçen diger vatandaslar da bu yöntemle karsiya geçmek zorunda kaldiklarini ifade ettiler.
Kaynak: İHA