SOK Marketler'in Sürdürülebilir Büyümesi Devam Etti

SOK Marketler, 2023 yili boyunca sergiledigi istikrarli performansla sürdürülebilir büyümesini devam ettirdi. 2023 yilinda çalisan sayisini 47 bine çikararak istihdama önemli katki saglayan sirketin cirosu da 133 milyar TL’ye ulasti.

SOK Marketler'in Sürdürülebilir Büyümesi Devam Etti
2023 yili finansal sonuçlarini Kamuyu Aydinlatma Platformu’na (KAP) açiklayan SOK Marketler’in 2023 yilinda açilan 674 yeni magazayla 81 ildeki toplam magaza sayisi 10 bin 725’e ulasirken, cirosu ise 133 milyar TL’ye yükseldi. Ise alimlarda önceligi depremden etkilenen vatandaslarimiza veren sirketin çalisan sayisi 47 bine yaklasti. Yasanan deprem felaketi ve global ekonomik krize bagli zorluklara ragmen istikrarli performansiyla 2023 yilini da basarili bir sekilde geride birakan SOK Marketler, müsterilerine sundugu kaliteli ürünler, uygun fiyatlari ve kampanyalariyla sektördeki güçlü konumunu koruyarak ülke istihdamina katki saglamaya devam ediyor.

Deprem bölgesinde hizli çözümlerle destek saglandi

SOK Marketler, Subat ayindaki Kahramanmaras merkezli depremlerin ardindan 2023 yili boyunca bölgenin ekonomik olarak kalkindirilmasina yönelik çalismalarla ön plana çikti. Depremin hemen sonrasinda tirlarca ürünü magaza ve depolarindan vatandaslara ulastiran SOK Marketler, hasar gören magazalarinin yerine de hizla konteyner ve prefabrik magazalar açarak bölgede gündelik hayata dönüsün hizlanmasina katki sagladi. SOK Marketler özellikle sebze ve meyve alanindaki satin almalarda bölgedeki üreticilere öncelik verirken, ise alimlarda ise yil boyunca önceligi depremden etkilenen vatandaslara vererek bölgesel istihdama destek oldu.

Kadin istihdaminda ve kadinlara ekonomik destekte öncü

Türkiye’nin en çok istihdam saglayan sirketlerinden biri olan SOK Marketler, toplam çalisan sayisinin yüzde 54’üne ulasan kadin çalisan oraniyla ülkemizde kadin istihdaminda da öncüler arasinda yer aldi. Daha güçlü bir gelecek için “Sok’ta Ben de Varim” projesinin kapsamini genisleten sirket, deprem bölgesi basta olmak üzere ülkemizin farkli yörelerindeki kadin kooperatiflerinden kadinlarin ürettigi el emegi ürünleri seçili SOK magazalarinda satisa sunarak kadinlarin ekonomiye katiliminin artirilmasina ve firsat esitligine katkida bulunuyor.

Win Sadakat Programi ile dijitallesmeye önemli yatirim

Müsteri memnuniyetini odagina alan çözümler üretme vizyonuyla SOK Marketler, 2023 yazinda müsterilere ekstra kazançlar sunan Win sadakat programini hayata geçirdi. SOK Marketler, online ticaret uygulamasi Cepte SOK üzerinden üye olunabilen ve kisa zamanda müsterilerden büyük ilgi gören Win programi ile dijitallesme alanindaki yatirimlarini daha da ileri tasimis oldu.

Sabit fiyat kampanyasi ve büyük indirimlerle bütçeler desteklendi

SOK Marketler, küresel dalgalanmalarin da etkisiyle hem üreticiler hem perakendeciler hem de tüketiciler açisindan maliyetlerin ve dolayisiyla fiyatlarin yüksek seviyelere çiktigi 2023 yilinda, ülke ekonomisine ve müsterilerin bütçesine katki saglamak üzere Ocak ayi süresince 1.000 üründe fiyatlari sabitleyerek her zaman uyguladigi düsük fiyat politikasinin çitasini yükseltti ve sektöre öncülük yapti. “Cumhuriyetimizin 100. Yil’i Senlikleri” kapsamindaysa bir baska büyük indirim kampanyasi gerçeklestiren SOK Marketler’de Ekim ayi boyunca toplam 1.000 üründe yüzde 50’ye varan indirimlerin yani sira sadakat programi Win ile müsterilere TL kazanci saglandi.

Ugur Demirel: “Her zaman üreticilerimiz ve müsterilerimizin yanindayiz”

2023 yili finansal sonuçlarini degerlendiren SOK Marketler CEO’su Ugur Demirel, geçen sene yasanan deprem felaketi ve zorluklara ragmen yilsonu satis hedefine ulastiklarini aktararak sözlerine söyle devam etti: “2023 yilinda stratejimiz dogrultusunda ortaya koydugumuz istikrarli ve basarili performansimizla hedeflerimizi gerçeklestirdik. Magaza yatirimlarimiz ve artan istihdamimizla ülkemiz ekonomisine katki sunmaya devam ettik. ‘Birlikten Berekete’ yaklasimi ile her zaman ülkemizin, üreticilerimizin ve müsterilerimizin yaninda olmayi sürdürüyoruz. Yil boyunca özellikle deprem bölgesini odagimiza alarak bölgenin yeniden kalkinmasina destek olduk. Daima kadinlara firsat esitligini odagina alan bir marka olarak “SOK’ta Ben de Varim” ile kalici etkileri olacagina gönülden inandigimiz bir proje ortaya çikardik. Öte yandan dayanisma ve paylasma ayi Ramazan’in bereketinin müsterilerimize tasinmasina destek olmak amaciyla baslattigimiz temel ihtiyaç ürünlerinde ’Her Gün Ucuz Fiyat’ kampanyamiz ise devam ediyor.

SOK Marketler olarak 2023 yilinda hem üreticiler hem perakendeciler hem de tüketicilerimizin yaninda olmaya devam ettik. Hissedarlarimiz da bizim için çok degerli; Yönetim Kurulumuz 2023 yili karimizdan yatirimcilarimiza 1,5 milyar TL brüt temettü dagitilmasini önerdi.

SOK Marketler olarak 2024 yilinda da yeni hedeflerle hem üreticiler hem perakendeciler hem de tüketicilerimizin yaninda olmaya devam edecegiz.”
Kaynak: İHA