Rize'de Turizm Haftasi Kortej Yürüyüsü Renkli Görüntülere Sahne Oldu

Rize’de "Turizm Haftasi" etkinlikleri çerçevesinde il merkezinde kortej yürüyüsü gerçeklestirildi.

Rize'de Turizm Haftasi Kortej Yürüyüsü Renkli Görüntülere Sahne Oldu
15-22 Nisan 2024 48. Turizm haftasi etkinlikleri bugün itibariyle basladi.

Protokol, sporcular, ögrenciler ve vatandaslar 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydani’nda kortej yürüyüsü için toplandi. Yürüyüs öncesinde toplanan kalabalik tulum sesi esliginde horon oynadilar. Meydanda baslayan kortej yürüyüsünde Rize kültürünü tanitan ürünler ve kiyafetler yer aldi. Yürüyüs Atatürk ve Cumhuriyet caddesi üzerinden gerçeklestirildi.

Sonrasinda tekrardan meydana dönen vatandaslar yürüyüsü tamamlandi. Yürüyüse, Rize Valisi Ihsan Selim Baydas, Rize Belediye Baskani Rahmi Metin, Recep Tayyip Erdogan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Yilmaz, Il Jandarma Komutani Albay Ali Güngör, Gençlik ve Spor Il Müdürü Ramazan Öztürk, sporcular, ögrenciler ve vatandaslar katildi.

Rize’de 12 ay boyunca turizm yapilacagini belirten Rize Belediye Baskani Rahmi Metin, “Turizmle paydas olan tüm kesimler 12 ay boyunca bu ilde artik turizm yapacak. Bu il turizm sehri anlayisi ile algilamamiz lazim. Yaradan bize tahtini vermis. Bizde cografya olarak bahtimizi ariyoruz. Bu farkindaliklar valiligimizle belediyemizle, üniversitemizle beraber insallah Rize’nin gezilebilecek, kaliteli turizm anlayisini benimsemesi için bu farkindaliklar devam edilecek” seklinde konustu.

Kaynak: İHA