Karatay Belediyesi Larva Ilaçlama Çalismalarina Basladi

Konya’nin merkez Karatay Ilçe Belediyesi, uçkun mücadelesi kapsaminda sivrisinek ve karasineklerin üreme alanlarinda larva mücadele çalismalarini baslatti. Ekipler, özellikle bu dönemlerde hasere üretebilecek her noktada larva ilaçlama çalismalarini 7 gün 24 saat etkin bir sekilde yürütüyor.

Karatay Belediyesi, ilçe genelindeki proje ve yatirimlarini sürdürüyor. Bu kapsamda Karatay Belediyesi Veteriner Isleri Müdürlügü ilaçlama ekipleri, özellikle havalarin isinmasiyla birlikte yasami olumsuz etkileyen sinek ve sivrisinek larvalarina karsi üreme alanlari ve sulak alanlarda ilaçlama çalismalarina basladi.

Ekipler, hazirlanan planlama dogrultusunda ilçe genelinde halk sagliginin korunmasi amaciyla karasinek ve sivrisineklerin birinci derecede üreme noktalari olan alanlarda koruyucu önlemler alarak ilaçlama yapiyor.

Larva ilaçlama faaliyetlerinin Karatay’in tüm mahallelerinde çevreye ve diger canlilara zarar vermeden yapildigini belirten yetkililer, “Sinekle mücadele konusunda daha larva döneminde yogun bir biyolojik mücadele çalisma programi hazirladik. Belli bir takvim içerisinde bu uygulamayi belirli periyotlarla sürdürecegiz. Mücadele kapsaminda yumurta, larva ve ergin dönemlerinde yapilacak çalismalari planli bir sekilde uyguluyoruz. Halk sagligi her zaman önceligimiz ve ilaçlama çalismalarinda kullanilan ilaçlar Saglik Bakanligi’ndan onaylidir. Bu amaçla gerekli ilacimizi, ekip ve ekipmanimizi hazirladik ve sahadayiz. Çalismalar tüm mahallelerimizde yapiliyor. Belediye olarak düzenli ve etkin bir ilaçlama çalismasi yürütüyoruz. Ekiplerimiz, çevre dostu ilaçlama yöntemlerini kullanarak hem halkimizin sagligini önemsiyor hem de çevreyi koruyor” dedi.

Kaynak: İHA