Giresun'da 80 Dönümlük Mera Arazisi Yandi

Giresun’un Eynesil ile Trabzon’un Besikdüzü ilçeleri sinirinda çikan yanginda 80 dönümlük mera arazisi zarar gördü.

Giresun'da 80 Dönümlük Mera Arazisi Yandi
Edinilen bilgilere göre, dün aksam saatlerinde Trabzon’un Besikdüzü ilçesi Seyit Ahmet Mahallesi ile Giresun’un Eynesil ilçesi sinirinda örtü yangini çikti. Yangina Eynesil ve Besikdüzü itfaiye ekipleri müdahale etti. Iddialara göre Eynesil sinirlari içerisindeki yangini söndürerek sogutma islemi yapan itfaiye ekipleri geri dönerken, Besikdüzü itfaiye ekipleri ise yangini söndürdükten sonra sogutma islemi yapmadan ayrildi. Bugün saat 15.30 siralarinda tekrar baslayan yangin, rüzgarin etkisiyle Eynesil ilçesine bagli Boztepe Mahallesi mera alanina siçradi. Yaklasik 1 saatte 80 dönüm arazide etkili olan yangin, çevre ilçelerden gelen itfaiye ekiplerince yaklasik 2,5 saatte kontrol altina alindi. Eynesil Kaymakami Erkut Pamuk, Belediye Baskani Baris Güdük ve Ilçe Emniyet Müdürü Yusuf Yazici da yangin bölgesine gelerek çalismalari yerinde inceledi.

Eynesil’deki mahalle muhtari Hüseyin Karaal, yanginin dün aksam saatlerinde Besikdüzü Seyit Ahmet Mahallesi sinirlari içerisinde basladigini, yangina ilk müdahalenin yapildigini ve Besikdüzü itfaiye ekiplerinin sogutma islemini yapmadan gittiklerini söyledi.

Karaal, “Bugün 15.30 siralarinda baslayan yangin büyük ugraslar sonucunda kontrol altina alindi. Sogutma çalismalari devam ediyor. Yanginin meskenlere ulasmamasi en büyük kazancimiz. Yangin bölgesinde arisi olan vatandaslarimiz vardi. Arilara zarar gelmeden söndürüldü. Yangin anindan sonuna kadar yanimizda olan Eynesil Kaymakami Erkut Pamuk’a, Belediye Baskanimiz Baris Güdük’e ve Ilçe Emniyet Amirimiz Yusuf Yazici’ya, Orman Isletme Müdürlügümüze, Trabzon Itfaiye Müdürlügü’ne ve tüm yangin personeline tesekkür ediyorum” seklinde konustu.

Kaynak: İHA