En Güzel Van Kedisi 'Mia' Üçüncü Kez Anne Oldu

Van’da 2022 yilinda düzenlenen ‘Van Kedisi Güzellik Yarismasi’nda birinci olan ve daha önce iki kez anne olan ‘Mia’ isimli kedi, bu yil da birbirinden güzel 2 yavru daha dogurdu.

En Güzel Van Kedisi 'Mia' Üçüncü Kez Anne Oldu
Türkiye’de milli irk olarak tescillenen ve ünü sinirlari asip dünyaya yayilan Van kedilerinin tanitim çalismalari sürüyor. Cana yakinligi, beyaz, ipeksi kürkü, aslan yürüyüsü, tilki kuyruguna benzeyen uzun ve kabarik kuyrugu, degisik göz renkleri ve suya düskünlügüyle kentin en önemli degerlerinden olan Van kedilerinin dogumlari devam ediyor. Bu yil ilk grup dogumlarin devam ettigi Kedi Evi Villasi’nda, Türkiye güzeli ‘Mia’ isimli kedi de dogum yapti. Ilk dogumunda 5, ikinci dogumunda 4 yavru doguran Mia, bu kez de iki yavru dünyaya getirdi.

“Kendisi kadar güzel iki yavru dogurdu”

IHA muhabirine konusan Van Kedisi Arastirma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Abdullah Kaya, ‘Mia’ isimli kedinin güzellik açisindan dünya çapinda tanindan bir hayvan oldugunu belirtti.

Mia isimli kediden alindiklari yavrularin kendileri için kiymetli oldugunu ifade eden Prof. Dr. Kaya, “Kedimiz bu yil da dogum yapti. Kendisi kadar güzel iki yavru dogurdu. Bu yüzden mutluyuz. Bu yil üçüncü dogumu oldu. Geçtigimiz yil dogurdugu yavrulari bu yil merkezimizde dogum yapacaklar. Ayni nesli merkezimizde artirmaya çalisiyoruz. Annesine en çok benzeyen kedileri de mutlaka damizlik olarak ayiriyoruz” dedi.

Kaynak: İHA