Beyoglu'nda Askeri Üniforma Görüntüsü Ile Ilgili 3 Kisi Gözaltina Alindi

Beyoglu’nda bulunan bir restoranda askeri üniforma ile çekilen görüntülerin sosyal medyada paylasilmasi olayi ile ilgili 3 kisi gözaltina alindi.

Beyoglu'nda Askeri Üniforma Görüntüsü Ile Ilgili 3 Kisi Gözaltina Alindi
Beyoglu’nda bulunan bir restoranda askeri üniforma ile çekilen görüntüler sosyal medyada paylasilmasinin ardindan emniyet harekete geçti. Tepki çeken görüntüler sonrasi yapilan incelemelerde is yerinin Beyoglu Hüseyin Aga mahallesinde faaliyet gösterdigi ve restoranin A.K.’ye ait oldugu, görüntüdeki sahsin yabanci uyruklu Y.J., oldugu tespit edildi. Olayla ilgili is yeri sahibi A.K., isletme müdürü A.G., ve görüntülerdeki askeri üniformali Y.J., ekipler tarafindan gözaltina alindi.

Valilik açiklama yapti

Istanbul Valiligi olay ile ilgili yaptigi açiklamada, “16.04.2024 tarihinde sosyal medya platformlarinda paylasilan ve “Istanbul’da yabanci bir sahsa ait lüks restaurantta, sov yapmak için asker üniformasini giyip servis yapmislar” ifadeleriyle yayinlanan görüntüler üzerine çalisma baslatilmistir. Yapilan çalisma sonucunda söz konusu isletmenin Beyoglu ilçesi Hüseyinaga mahallesinde faaliyet gösterdigi ve T.C. vatandasi A.K.’ye ait oldugu belirlenmistir. Videoda yer alan kisinin, isletmede çalisan yabanci uyruklu Y.J. isimli sahis oldugu tespit edilmistir. Olayla ilgili, isletme sahibi A.K. , isletme mesul müdürü A.G. ile görüntülerde üniforma ile servis yapan isletme çalisani Y.J. olmak üzere 3 kisi gözaltina alinmistir. Sahislarla ilgili “Türk Milletini, Cumhuriyeti, Devletin Kurum ve Organlarini Asagilama” suçundan adli islem baslatilmistir. Çalismalarin devaminda, isletme içerisinde oturum izinleri olmadigi belirlenen ve sigortasiz olarak çalistiklari tespit edilen M.I. , A.R. ,H.M.Y.A. isimli yabanci uyruklu sahislar muhafaza altina alinmis ve sinirdisi islemleri baslatilmistir. Ayrica olayin meydana geldigi isyerinin Turizm Isletme Belgesi iptal edilmistir” ifadelerine yer verildi.

Kaynak: İHA