AK Parti Sözcüsü Çelik Açiklamasi 'Cumhurbaskanimizin Ekonomi Programiyla Ilgili Destegi Tamdir'

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, “Ekonomi programiyla ilgili, ekonomi programimizi yürüten Bakanimiz Mehmet Bey ile ilgili olarak birtakim spekülasyonlar sik sik sosyal medyada dolasima sokuluyor. Sayin Cumhurbaskanimizin ekonomi programiyla ilgili destegi tamdir. Bu konuda ekonomi yönetimimize güveniyoruz” dedi.

AK Parti’de seçim sonrasi ilk Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) toplantisi Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan baskanliginda yapiliyor. Toplanti devam ederken basin açiklamasi yapan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, gündeme dair degerlendirmelerde bulundu. Israil ve Iran arasindaki gerilim hakkinda konusan Çelik, Israil’in bölgesel bir savasa yol açmadan eylemlerine son vermesi gerektigini söyledi.

Seçim sonrasi merak edilen konulardan biri olan degisim konusunda da Çelik, yapilacak degisimlerin Cumhurbaskani Erdogan’in takdirinde oldugunu ve Erdogan’in uygun zaman ve kosullarda bunlari gerçeklestirebilecegini söyledi.



“Netanyahu ve ekibinin yaptigi her sey kendi ülkelerini ve bölgeyi daha da güvensizlestirmekten baska bir sonuç göstermeyecektir”

Su anda bütün dünyanin konustugu tek bir konu oldugunu ve bunun da Israil ve Iran arasindaki gerilim oldugunu söyleyen Çelik, "Netanyahu ve ekibinin bir katliam siyaseti takip etmesiyle bölgedeki tansiyonun daha da yükselecegini, hatta Netenyahu ve ekibinin bölgedeki tansiyonu yükseltmek üzere kasti hesapli ve sistematik bir politika izledigini ifade etmistik. Daha da ötesi bir sekilde Netanyahu ve ekibi bir bölgesel savas çiksin ve adeta bu savasa da Amerika Birlesik Devletleri dahil olsun diye maalesef son derece riskli bir senaryonun pesinde kosmaktadir. Tabii bu konuda Amerika Birlesik Devletleri basta olmak üzere herkesin sagduyulu olmasi gerekir. Çünkü sik sik Batili devletlerin vurgu yaptigi Israil’in güvenligiyle bu konunun herhangi bir alakasi, ilgisi yoktur. Hatta bir devletin güvenliginden bahsedilecekse Netanyahu ve ekibinin yaptigi her sey kendi ülkelerini ve bölgeyi daha da güvensizlestirmekten baska bir sonuç göstermeyecektir” ifadelerini kullandi.

Israil ve Filistin arasindaki soruna yönelik net bir çözümün oldugunu söyleyen Çelik, öncelikle ateskesin saglanmasi gerektigini ve daha sonra iki devletli bir çözüme gidilmesi gerektigini, son olarak da baskenti Dogu Kudüs olan toprak bütünlügüne sahip Filistin devletinin kurulmasi ve taninmasinin elzem oldugunun altini çizdi.

“Deniz Parki eylemlerine Türkiye’nin hiçbir sekilde müsaade etmeyecegini bir kere daha ifade ediyoruz”

Son zamanlarda Yunanistan ile Türkiye arasinda yasanan normallesme sürecine dair konusan Çelik, “Bütün bu normallesme çabalari güzel bir sekilde devam ederken bir sikintili adim söz konusu. 16-17 Nisan tarihlerinde Yunanistan bir Okyanuslar Konferansi düzenliyor ve çevre faaliyeti adi altinda Ege Denizi’nde ve Iyon Denizi’nde iki bölgeyi Deniz Parki olarak ilan etmeye dönük bir yaklasim sergiliyor. Bunun kuskusuz bütün bu süreci hem bu normallesme sürecini sabote eden hem de bu çevre hassasiyetini tek tarafli bir irade ile Deniz Parki ilan etme yoluyla aslinda istismar eden bir durum oldugunu degerlendiriyoruz. Yunanistan’a bir kere daha diplomasi yolundan ayrilmamasi gerektigini, normallesmeye zarar verecek herhangi bir adim atilmamasi gerektigini ve bu çerçevede de Deniz Parki eylemlerine Türkiye’nin hiçbir sekilde müsaade etmeyecegini bir kere daha ifade ediyoruz” ifadelerini kullandi.

“Cumhurbaskanimizin ekonomi programiyla ilgili destegi tamdir”

Uygulanan ekonomi programina yönelik Cumhurbaskani Erdogan’in desteginin tam olduguna dikkati çeken Çelik, “Ekonomi programiyla ilgili, ekonomi programimizi yürüten Bakanimiz Mehmet Bey ile ilgili olarak birtakim spekülasyonlar sik sik sosyal medyada dolasima sokuluyor. Sayin Cumhurbaskanimizin ekonomi programiyla ilgili destegi tamdir. Bu konuda ekonomi yönetimimize güveniyoruz. Ayrica ekonomi yönetimimiz, bakan arkadasimiz ve diger yetkililer tarafindan partimiz de çesitli asamalarda düzenli olarak bilgilendirilmektedir. Bu çerçevede de kendi siyasi tutumumuzun bir parçasi olarak, AK Parti olarak da ekonomi yönetimimize tesekkür ediyoruz ve bütün gücümüzle, bütün destegimizle onlarin yürüttügü bu çalismalari destekledigimizi ifade ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

Degisim olacak mi?

Seçim sonrasinda Cumhurbaskani Erdogan’in degisimle ilgili verdigi mesajlarin sorulmasi üzerine Çelik, “Herhangi bir takvim konusmadik. Tabii ki sadece su noktada degisim olacak, bu noktada degisim olacak gibisinden bir sey degil. Hem yaptigimiz çalismalarda su asamada aslinda bir bakima seçimin sayisal sonuçlarini, çesitli illerdeki durumunu degerlendiriyoruz. Fakat siyasal sonuçlarini degerlendirme asamasina da geldik. Yeterince data, yeterince çalisma yapildi yetkili kurullarimizda. Bunlarla ilgili olarak hangi siyasetimizi, hangi tavrimizi, hangi siyasi söylemimizi ve hangi siyasi pratigimizi vatandasimiz begendiyse onu daha da güçlendirecegiz. Begenilmeyen bir durum varsa onun degisimi için de çalismalari sürdürecegiz. Ama hepiniz ‘MYK, Bakanlar Kurulu ya da baska mekanizmalarda degisiklik olacak mi?’ diye soruyorsunuz. Bu Cumhurbaskanimizin takdirindedir. Kendisi bunu uygun görüyorsa, uygun gördügü bir vakitte bu tasarrufu gerçeklestirecektir” diye konustu.



“Israil savas uçaklarina jet yakiti buradan gidiyor’ ya da buna benzeri seylerin hepsi spekülatiftir”

Israil’e jet yakiti ihracati olup olmadigi sorusu üzerine Çelik, “7 Haziran’dan itibaren kamuda herhangi bir sekilde Israil’e destek olma anlamina gelebilecek ya da savas destegi anlamina gelecek herhangi bir tasavvufta bulunulmamistir. Özel sektörün yaptigi birtakim konular gündeme gelmisti, o konular da Ticaret Bakanliginin açikladigi 54 birimde ortaya koyulan kisitlamalarla birlikte tamamen kontrol altina alinmistir. Dolayisiyla burada ‘Israil savas uçaklarina jet yakiti buradan gidiyor’ ya da buna benzeri seylerin hepsi spekülatiftir” dedi.

Kaynak: İHA