CHP Lideri Özel Açiklamasi 'Kusuru Olan Kim Varsa Gözünün Yasina Bakilmaz'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Baskani Özgür Özel, Antalya’da yasanan teleferik kazasina iliskin, "Bu gibi olaylarda kimin sorumlulugu, kimin ihmali varsa sonuna kadar sorusturulmasini, cezasini çekmesini savunduk, savunmaya da devam edecegiz. Kusuru olan kim varsa gözünün yasina bakilmaz” dedi.

CHP Genel Baskani Özgür Özel, partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde gerçeklestirilen grup toplantisinda konustu.

Gündeme dair degerlendirmelerde bulunan Özel, Antalya’da gerçeklesen ve 1 kisinin ölümü ile sonuçlanan teleferik kazasi hakkinda konusarak sorumlularin her zaman cezasini çekmesinden yana olduklarini söyledi.

Yerel seçim sonuçlarini da degerlendiren Özel, milletin kendilerine agir bir sorumluluk yükledigini ve bu süreci güzel degerlendirerek 2028 Genel Seçimlerinde de CHP’yi iktidar yapmak istediklerini belirtti.



“Gazze’de ateskes saglanmadan bölgede tirmanan gerilimin durmasi mümkün görülmemektedir”

Iran ile Israil arasindaki gerilim hakkinda konusan Özel, “Hafta sonu Israil ile Iran arasinda tirmanan gerilimi endiseyle takip ediyoruz. Ortadogu’da tansiyonun bu denli yükseldigi bir süreçte taraflarin gerginligi arttiracak açiklamalardan, eylemlerden uzak durmalarinin çagrisini bir kez daha yineliyorum. Kurucumuzdan miras, yurtta baris, dünyada baris vasiyetini hatirlama ve sahiplenmenin gerektigi bir dönemdeyiz. Etrafimiz ates çemberine dönüsmüsken ülkemiz tansiyonu düsürecek her çabanin öncüsü olmalidir. Gazze’de ateskes saglanmadan bölgede tirmanan gerilimin durmasi mümkün görülmemektedir” ifadelerini kullandi.

“Bize düsen Deniz Gezmis’le arkadaslarinin davasi olan Filistin davasina sahip çikmaktir”

Gerçeklesmesi planlanan ancak yasanan gerilim nedeniyle gerçeklesmeyen Filistin ziyareti hakkinda da konusan Özel, “15 Nisan günü Filistin’de olacaktim. Bütün hazirliklarimiz tamamdi. Ancak hafta sonu yasanan saldirilardan sonra tüm hava sahalarinin uçusa kapatilmasi, kaçinilmaz olarak ziyaretimize ertelememize sebebiyet verdi" dedi.

En kisa zamanda Filistin’e gitmek ve oradaki halkin magduriyetinin, 33 bin çogu kadin ve çocuk kaybinin bir kez daha dünyaya duyurulmasini istedigini anlatan Özel, "33 bin tane bir ülkedeki civciv ölse Dünya Saglik Örgütü harekete geçer. Birlesmis Milletler heyet kurar, salgin mi geliyor diye. Konuyla ilgili rapor ister. 33 bin çocuk, kadin, genç ölüyor kimse kilini kipirdatmiyorsa orada bize düsen üçüncü Genel Baskanimiz Karaoglan Bülent Ecevit’in rahmetli Yaser Arafat’la kurdugu iliski ve Deniz Gezmis’le arkadaslarinin davasi olan Filistin davasina sahip çikmaktir” diye konustu.



“Kusuru olan kim varsa gözünün yasina bakilmaz”

Antalya’da hafta sonu gerçeklesen teleferik kazasi hakkinda açiklamalarda bulunan Özel, “Hem yüregimiz yandi hem yüregimiz agzimizda 24 saat geçirdik. Bir vefat var. Ilk andan itibaren takip ediyorum. Kaybettigimiz kardesimizin esi hastanede yatiyor. Biraz önce de telefonla konustum, çocuklar bilmedigi için su anda ismini zikretmiyorum. Ismi belli ama açik bir televizyon evlatlarina durumu duyurabilir. Allah’tan gani gani rahmet diliyorum. Memleketlerine döndüklerinde oradaki belediyemiz ve ilçe baskanimiz talimatlandirildi. Çocuklar evladimizdir, aile ailemizdir. Bugün Sayin Muhittin Böcek ve belediye baskanlarimiz tarafindan yaralilar ziyaret ediliyor. Bir kez daha tüm yaralilara acil sifalar diliyorum. Böyle meselelerde yillardir, bu gibi olaylarda kimin sorumlulugu, kimin ihmali varsa sonuna kadar sorusturulmasini, cezasini çekmesini savunduk, savunmaya da devam edecegiz. Kusuru olan kim varsa gözünün yasina bakilmaz. Adli sorusturmayi takip ediyor, kendi iç denetim mekanizmalarimizi da isletiyoruz. Adaletin tecelli edecegi yer süphesiz hukuktur” ifadelerine yer verdi.

"Partimizi, Cumhuriyetin ikinci yüzyilinin ilk genel seçimlerinde nasil iktidar yapacagimizi konusmaya basliyoruz"

2028’de gerçeklesmesi planlanan Genel Seçim hazirliklarinin basladigini söyleyen Özel, “31 Mart seçimlerinde basta sizlere ilettigim tesekkürlerde oldugu gibi çok önemli bir basariyi yüzde 38’le birinci parti olmayi, Türkiye’nin birinci partisi olmayi, Türkiye’nin en çok büyüksehiri olan, en çok il belediyesi olan, Türkiye’de toplam 35 ilde birinci parti olan, en çok ilçe belediyesi olan parti olmayi birlikte basardik. Simdi nüfusun yüzde 65’ine, ekonominin yüzde 80’ine hizmet etme yükümlülügümüz var. Dün MYK toplantimizi yaptik, grubumuzla persembe günü, parti meclisimizle cuma günü, Türkiye’den seçilen tüm belediye baskanlarimiz ve il baskanlarimizla cumartesi ve pazar günü bir araya gelerek bu tarihi sorumlulugun yükünü nasil tasiyacagimizi, bize oy veren hiç kimseyi nasil pisman etmeyecegimizi, Cumhuriyetin ikinci yüzyilinin ilk seçimlerinde birinci parti çikan partimizi, Cumhuriyetin ikinci yüzyilinin ilk genel seçimlerinde nasil iktidar yapacagimizi konusmaya, çalismaya basliyoruz” dedi.

Kaynak: İHA