Çanakkale'ye Gidecek Olan Ilk Kafile Bilgilendirildi

Sahinbey Belediye Baskani Mehmet Tahmazoglu’nun Çanakkale’nin 100. Yil etkinlikleri kapsaminda baslattigi ve bu yil da devam ettirdigi “Gaziler Diyarindan, Sehitler Diyarina” projesinde Çanakkale’ye gidecek ilk ögrenci kafilesi Vali Çeber’in katildigi toplantiyla bilgilendirildi.

Çanakkale'ye Gidecek Olan Ilk Kafile Bilgilendirildi
Sahinbey Belediyesi, Çanakkale’nin 100. Yil etkinlikleri çerçevesinde "Gaziler Diyarindan, Sehitler Diyarina" projesiyle 180 bin 17 ögrenciyi Çanakkale’ye götürmüstü. Projeyi devam ettiren Sahinbey Belediyesi bu yilda, 38 bin 311 ögrenciyi daha Çanakkale’ye götürecek. Proje kapsaminda Çanakkale’ye gidecek olan ögrenciler Sahinbey Belediyesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplanti ile bilgilendirdi. Düzenlenen bilgilendirme toplantisina Gaziantep Valisi Kemal Çeber, Sahinbey Belediye Baskani Mehmet Tahmazoglu, Il Milli egitim Müdürü Yasin Tepe, Sahinbey Ilçe Milli Egitim Müdürü Cemal Gülistan, kurum müdürleri ve ögrenciler katildi.

“Çok anlamli ve önemli bir proje”

Gaziantep Valisi Kemal Çeber proje kapsaminda Sahinbey Belediyesi’nin gelecege dönük gençlere önemli bir yatirim yaptigini belirterek, “Ramazan Bayrami’ndan sonra “Gaziler Diyar’indan Sehitler Diyar’ina” projesi kapsaminda gençlerle bir araya gelmek beni son derece mutlu etti. Gençlerimiz çok özel bir ilin ve ilçenin gençleri oldugunun farkindalar. Çünkü yapilan bu proje ve bu birliktelik sadece Sahinbey’de var. Sadece Sahinbey Belediyesi özel uçakla yüzbinlerce genci uçakla Çanakkale’ye götürüyor. Bunun çok anlamli oldugunu bilmenizi önemle rica ediyorum. Sahinbey Belediyesi’nin bütçesi birçok il belediyesinin üstünde ve bu bütçeyi siz gençler için böyle projelerle degerlendiriyor. 218 bin gencin Çanakkale’ye gidip gelmesinin bütünsel bir organizasyon olarak düsündügünüzde çok büyük sorumluluk ve maliyet isteyen bir proje. Ancak ne biz nede belediyemiz buna maliyet gözüyle bakmiyor. Çünkü burada gelecege dönük çok özel bir yatirim yapiliyor. Bende geçen yil Çanakkale ziyaretlerinden bir tanesine katildim. Gaziantep’te bulundugum süre içerisinde en çok keyif aldigim programlardan birisi oldu. Gençlerin maneviyatini ve heyecanini bizzat orada gördüm ve belediyenin ne kadar büyük bir yatirim yaptigini gözlemledim. Çok güzel ve manevi bir atmosfer var orada. Orada Sahinbey Belediyesi’nin de yaptiklarini göreceksiniz. Çanakkale’ye gittigimde yapilanlar karsisinda gururlandim. Çanakkale’de herkes Sahinbey Belediyesi’ni ezbere biliyor. Yapilan projeden dolayi Sahinbey Belediye Baskani Mehmet Tahmazoglu’nu cani gönülden tebrik ediyorum” dedi.

“Gençlerimizin yanindayiz”

Bilgilendirme toplantisina katilan Sahinbey Belediye Baskani Mehmet Tahmazoglu, her zaman gençlerin yaninda oldugunu belirterek, "Gaziler Diyarindan Sehitler Diyarina projemiz kapsaminda bugüne kadar 180.000’den fazla gencimizi Türkiye’de bir ilk olarak uçakla Gaziantep’ten Çanakkale’ye sehitlerimizi ziyaret ettiriyoruz. Bu yilda gidecek olan ögrenci kardeslerimiz ile ilk bilgilendirme toplantimizi gerçeklestirdik ve ilk uçagimiz sabah 06:00’da kalkmis olacak. Bu yil toplamda 38 bin 311 gencimizi ecdat ile bir araya getirecegiz. Gençlerimizi çok seviyoruz ve onlar için yapamayacagimiz bir fedakarlik yok. Basta Sayin Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan, Bakanlarimiz, Milletvekillerimiz, Valimiz ve Belediye Baskanlarimiz tüm kurumlarimiz ile birlikte gençlerimizin gelecege en güzel sekilde hazirlanmasi için çalismalarimizi araliksiz bir sekilde sürdürüyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA