Zonguldak'ta Turizm Haftasi Kutlandi

Zonguldak’ta Turizm Haftasi kutlama programinda konusan Il Kültür ve Turizm Müdürü Taner Dursun, bakanligin uluslararasi pazarda Türkiye markasi olusturmak için etkili çalismalar yaptigina dikkat çekti.

Zonguldak'ta Turizm Haftasi Kutlandi
Valilik önünde düzenlenen programda Il Kültür ve Turizm Müdürü Taner Dursun, Atatürk Aniti önüne çelenk koydu. Saygi durusunda bulunulmasinin ardindan Istiklal Marsi okundu.

Kültür ve Turizm Bakanligi’nin, uluslararasi pazarda Türkiye markasi olusturmak için turizm politikalarinda etkili çalismalar yaptigini ifade eden Dursun, “Bu yil 48.’si düzenlenen turizm haftasi her yil 15-22 Nisan tarihleri arasinda kutlanmaktadir. Turizm haftasi boyunca turizmin birey ve toplum yasamindaki önemi ve anlami üzerinde durulmakta. Dünyanin en büyük ekonomik faaliyetlerinden biri olan turizmden ülkemizin azami fayda saglamasina yönelik çalismalar yürütülmektedir. Bilindigi üzere turizmin ekonomik boyutlariyla oldugu kadar sosyal-kültürel nitelikleriyle de insanlar ve ülkeler arasindaki dostluk, sevgi ve kardeslik baginin pekismesini saglamaktadir. Uluslararasi pazarda bir Türkiye markasi olusturmak amaciyla etkili çalismalar yapan Kültür ve Turizm Bakanligi, turizm politikalarinda Türkiye Turizm stratejisi çerçevesinde sürdürmektedir” ifadelerine yer verdi.

Yöresel halk oyunu ekibinin Zonguldak yöresine ait “Divdiv” adli gösterisini sergiledigi programda, protokol üyeleri fotograf sergisini gezdi.

Kutlama programina Zonguldak Vali Yardimcisi Muammer Balci, Zonguldak Belediye Baskani Tahsin Erdem, Zonguldak Il Kültür ve Turizm Müdürü Taner Dursun, Amelebirligi Baskani Veli Köktürk, okul idarecileri ve ögrenciler katildi.

Kutlamalar, Zonguldak’tan Kozlu ilçesine bisiklet turunun yani sira çesitli etkinliklerle hafta boyunca devam edecek.
Kaynak: İHA