Bolu Belediye Baskani Özcan Açiklamasi 'Afrika'dan Gelen Ögrencilerin Otobüs Biletlerine Astronomik Bir Zam Yapacagiz'

CHP’li Bolu Belediye Baskani Tanju Özcan, Abant Izzet Baysal Üniversite’nde okuyan Afrikali yabanci ögrencilerin otobüs biletlerine astronomik bir zam yapilacagini söyledi.

Bolu Belediye Baskani Özcan Açiklamasi 'Afrika'dan Gelen Ögrencilerin Otobüs Biletlerine Astronomik Bir Zam Yapacagiz'
Bolu Belediye Baskani Tanju Özcan, basin mensuplarina yaptigi açiklamada Bolu Abant Izzet Baysal Üniversitesi’nde (BAIBÜ) Afrika’dan gelen ögrencilerin sayisinda artis oldugunu ifade etti.

BAIBÜ Uluslararasi Ögrenci Koordinatörü olarak atanan Prof. Dr. Ibrahim Kürtül’ün Karabük Üniversitesi’ndeki Afrika’dan gelen yabanci ögrenci sayisinin artmasina sebep oldugunu iddia eden Özcan, Bolu Abant Izzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alisarli ile ögrencilerin getirilmesini organize ettigini ileri sürdügü Ibrahim Kürtül’ün görevden alinmasini istedi. Bolu’da da Afrikali ögrencilerin sayisinin arttigini ifade eden Baskan Özcan, Afrikali yabanci ögrencilerin otobüs biletlerine astronomik bir zam yapilacagini açikladi.

Bolu’daki yabanci ögrenci sayisinin 3 yilda 15 katina çiktigini ifade eden Baskan Özcan, “Su anda Bolu’da bizim tespitlerimize göre 102 ülkeden ögrenci var. Bu ögrencilerin kendi ülkelerinde hangi okul mezunu dahi oldugunu bilmiyoruz. Ajanslar türedi. Bu ajansa Somali’den basvuruyor. Ajans buna diyor ki ‘Su üniversiteye senin kaydini yaptirirsak 18 bin liraya mâl olur’ diyor. Kendi komisyonu hariç. Üniversite bunlardan 3-5 kurus para aliyor ama üniversiteye maliyeti çok daha fazla. Belediye olarak bizim yetkilerimiz sinirli. Bu sekilde gelmis olan ögrencilerin otobüs biletlerine astronomik bir zam yapacagiz. Onun disinda neler yapabilecegimizi kendi aramizda tartisiyoruz. Bunlar ögrenci mi degil mi belli degil? Orada suça karisip karismadiklari belli degil, kim olduklari belli degil” dedi.

Kaynak: İHA