Besiktas'ta 29 Kisinin Öldügü Gece Kulübü Yanginina Iliskin Itfaiye Raporu Hazirlandi

Besiktas Gayrettepe’de gece kulübünde 29 kisinin hayatini kaybettigi yangina iliskin itfaiye raporu hazirlandi. Raporda, gece kulübü içerisinde acil durum aydinlatmalari ve yönlendirme levhalarinin olmadigi, yangin söndürme sistemi ve yangin dolaplarinin çalismadigi belirtildi.

Besiktas'ta 29 Kisinin Öldügü Gece Kulübü Yanginina Iliskin Itfaiye Raporu Hazirlandi
Besiktas Gayrettepe’de 16 katli binanin eksi bir ve eksi ikinci katlarinda faaliyet gösteren bir gece kulübünde tadilat yapildigi sirada yangin çikmisti. 29 kisinin hayatini kaybettigi yangina iliskin itfaiye raporu hazirlandi. Istanbul Büyüksehir Belediyesi (IBB) Itfaiye Daire Baskanligi Avrupa Yakasi Itfaiye Sube Müdürlügü tarafindan hazirlanan raporda, Masquerade isimli is yerine ait çok sayida ahsap kaplama malzemeleri, izolasyon malzemeleri, ses yalitim malzemeleri, aydinlatma malzemeleri, elektronik cihazlar, ofis malzemeleri ve sahne üzerinde bulunan vinç motorlarinin kismen yanarak zarar gördügü kaydedildi.

“Elektrik panolarinda patlamalar meydana geldi”

Hazirlanan raporda, olay anina iliskin kamera görüntülerinin izlendigi belirtildi. Raporda ana giris bölümü Yildiz Posta Caddesi üzerinde, mal kabul girisinin ise Gönenoglu Sokak üzerinde bulunan 12 katli binanin 1 ve 2. bodrum katlarina insa edilmis Masquerade tabela ismiyle faaliyet gösteren, oturma alani 750 metrekare olan eglence mekaninin mal kabul bölümünde yogun duman ve alevli yanmanin oldugu, elektrik panolarinda patlamalarin meydana geldigi ifade edildi.

“Otopark kisminda yogun duman olustu”

Raporda, yangin sirasinda itfaiye ekiplerinin söndürme çalismalarina iliskin bilgilere de yer verildi.

Itfaiye raporunda ekiplerin yangini mal kabul girisinden söndürmeye basladiklari, es zamanli olarak diger ekiplerin ise 36 sayili binanin otopark girisinin üst bölümünde bulunan ofis penceresinden ve binanin yan kismindaki muhasebe ofisi alanindan girerek müdahale ettikleri yer aldi. Hazirlanan raporda, binanin servis merdivenlerinde mahsur kalanlarin olabilecegi degerlendirilerek kontrol amaciyla üst katlara personel görevlendirildigi de belirtildi. Binanin otopark kisminda olusan yogun dumanin vanitilasyon araci vasitasiyla tahliye edildigi de raporda kaydedildi.

“Mal kabul bölümü girisinde yanmaya dayali agir tahribat ve deformasyon olustu”

Itfaiye raporunda, yangin söndürme çalismalari sonrasinda yapilan incelemelere göre gece kulübünün mal kabul bölümü girisinde yaklasik 15 metre mesafede yanmaya dayali agir tahribatin ve deformasyonun olustugu kaydedildi. Raporda, tadilat amaciyla kullanilan ve prize takili halde bulunan elektrikli kaynak makinesi, elektrikli metal kesme motoru, elektrikli el aletleri ve muhtelif sayida oksijen tüplerinin oldugu belirtildi.

“Acil durum aydinlatmalari, yönlendirme levhalari yok, yangin söndürme sistemi çalismiyor”

Hazirlanan raporda, is yeri içerisinde acil durum aydinlatmalari ve yönlendirme levhalarinin olmadigi belirtildi. Raporda, mevcut sprinkler söndürme sistemi ve yangin dolaplarinin çalismadigi da kaydedildi. Itfaiye ekiplerinin dumandan etkilenerek yerde yatar vaziyette bulunan çalisanlari olay yerinden disari çikartip, saglik ekiplerine teslim ettigi bilgisi raporda yer aldi.
Kaynak: İHA