Av Yasagiyla Birlikte Balikçilar Tekne Ve Aglarini Onarmaya Basladi

Sakarya’da denizlerde av yasaginin bugün baslamasiyla balikçilar, karaya çikardiklari tekne ve aglarini yeni sezon için onarmaya basladi. Sezonda istediklerini bulamayan balikçilar, yeni sezon hazirliklarina ümitli bir sekilde basladi.

Av Yasagiyla Birlikte Balikçilar Tekne Ve Aglarini Onarmaya Basladi
Denizlerde su ürünleri stoklarinin ve kalitesinin korunmasi ile sürdürülebilirligin saglanmasi için Karadeniz’de 15 Nisan-31 Agustos tarihleri arasinda girgir ve trol aglari ile su ürünleri avciligi bugün itibariyla yasaklandi. Yaklasik 4 buçuk aylik dönemde ekonomik faaliyetlerine devam etmek isteyen balikçilar, Tarim ve Orman Bakanligi’ndan izin almak ve belirlenen kurallara uymak sartiyla kara sulari disindaki uluslararasi sularda girgir ve trol yöntemiyle avcilik yapabilecek. Endüstriyel avcilik yapan balikçi gemileri için yeni balikçilik av sezonu açilisi Akdeniz hariç tüm denizlerde 1 Eylül’de, Akdeniz’de ise 15 Eylül 2024’te baslayacak. Kiyi balikçiligi yapan küçük ölçekli balikçilar ise bu yasaktan muaf tutularak, avcilik yapmaya devam edebilecek. Av yasaginin baslamasiyla birlikte Sakarya’nin denize kiyisi olan Karasu ilçesinde balikçilar teknelerini karaya çikartti. Sezonda istediklerini elde edemeyen balikçilar, gelecek sezon için umutlu bir sekilde simdiden aglarini ve teknelerini tamir etmeye basladi.



“Önümüzdeki sezon insallah verimli olur"

Balikçi Önder Sarioglu, “Sezon, havalarin sicak olmasi ve sularin sogumamasindan kaynakli kötü geçti. Mera sikintimiz var, 3 mil sahamiz yok. Saha sikintisi oldugu için av sezonunda balik olmuyor. Simdi ise tekneleri karaya çekip bakim, onarim ve teknik donanimlarini yapacagiz. Önümüzdeki sezondan da bir beklentimiz yok. Iklimler degisti, karambole artik” dedi.

Karasu Su Ürünleri Kooperatifi Baskani Atilla Biçakci ise, “Bugün itibariyla balikçilik sezonu kapandi ve iyi geçmedi. Bunun sebeplerinden bir tanesi palamutla basladik ancak palamut yok denecek kadar azdi. Sularin geç sogumasi bu sebeplerden digeridir. Geçen senelere göre balikçilik çok çok azdi. Simdi teknelerimizi karaya çekecegiz ve bakimlarini yapacagiz. Yeni sezonda ise tahminen palamutçuluk olacak. Bir sene palamut oluyorsa diger sene olmuyor. Önümüzdeki sezon insallah verimli olur. Çünkü balikçilar bu sezon hem balik hem de ekonomik yönden çok magdur oldu” dedi.

Kaynak: İHA