Saklikent Kanyonu'nda Bayram Yogunlugu Yasandi

Mugla’nin Seydikemer ilçesinde bulunan Saklikent Kanyonu, Ramazan Bayrami tatilinde, bahar ayina ragmen tatilcilerin akinina ugradi. Genellikle yerli turistler, metrelerce yükseklikteki kayalarin arasindan buz gibi suyun aktigi kanyonda yogunluk olusturdu.

Saklikent Kanyonu'nda Bayram Yogunlugu Yasandi


Ramazan Bayrami tatilinin 9 gün olarak açiklamasinin ardindan yerli turistler Seydikemer’in Kayadibi Mahallesi’nde bulunan 18 kilometrelik Saklikent Kanyonu’nda yogunluk olusturdu. Yogunluk nedeniyle Saklikent yolunda zaman zaman araç kuyrugu oldu. Kanyonu ziyarete gelen tatilciler, gise önünde ve kafelerde hareketlilik olusturdu. Hava sicakliginin 21 derece olarak ölçüldügü ilçede kimi tatilciler, serinlemek için sifir dereceye yaklasan suya girdi.

“Dogal güzellikleri kesfediyoruz”

Izmir’den ailesiyle birlikte kanyona geldigini söyleyen tatilcilerden Serdar Yildiz; "Bayram tatilini degerlendirmek istedik. Burada dogal güzellikleri kesfediyoruz. Oldukça keyifli hissettiren bir yer. Herkese tavsiye ediyorum. Su buz gibi, kendine güvenenler girerse daha iyi olur" dedi.



Tatilcilerden Ferda Özer ise "Genellikle bu kadar yogun olmuyor. Bizde misafirlerimizi getirdik. Simdi bayram nedeniyle yogunluk var. Birde temmuz ve agustos ayinda yogunluk yasaniyor. Bu dönemde çok güzel. Su çok soguk. Soguk havayi sevdigim için herkese tavsiye ediyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA