Narkotik Köpegi Hulk'un 7'Nci Yas Günü Pasta Kesilerek Kutlandi

Adana’da narkotik dedektör köpegi Hulk’un 7’nci yas günü pasta kesilerek kutlandi. 6 yildir Hulk ile birlikte görev yapan polis memuru Ali Çetin (34), “Hulk ile aramizdaki bag ayni ogul ve baba gibi. Birbirimizi sürekli görüyoruz ancak görmedigimizde onun beni özledigini biliyorum. Çünkü ben onu çok özlüyorum. Birlikte güzel isler çikartiyoruz” dedi.

Narkotik Köpegi Hulk'un 7'Nci Yas Günü Pasta Kesilerek Kutlandi
Emniyet Genel Müdürlügü Uyusturucu ile Mücadele Daire Baskanligi Köpek Egitim Merkezi Sube Müdürlügünde egitim gören narkotik dedektör köpekleri Türkiye’nin dört bir yaninda uyusturucu ile mücadelede polis ekiplerine yardimci oluyor. Köpekler, polisin düzenledigi operasyonlarda büyük rol oynarken uzmanlar tarafindan siki bir egitimden geçiriliyor.

Merkezde narkotik köpegi Daisy ve Agir’in çiftlestirilmesi sonucu elde edilen Belçika Malinois (Çoban) Köpegi Hulk’ta bu köpeklerden yalnizca birisi.

Egitimleri basladi

10 Nisan 2017’de dünyaya gelen Hulk, yaklasik 1 yil boyunca yogun egitim gördü. 1 yasina gelen Hulk, o dönem göreve yeni baslayan polis memuru Ali Çetin ile birlikte görevlere basladi.

Çetin ve Hulk, ilk olarak Eskisehir’de daha sonra Agri Dogubayazit’ta görev yapti. Ikili, 3 sene önce ise Adana Emniyet Müdürlügü Narkotik Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügü’ne atandi.

Kilolarca uyusturucu madde ele geçirdiler

Hulk’un, Adana’da son 3 yilda katildigi uyusturucu operasyonlarinda verdigi tepkiler sonucu ekipler 700 kilogram esrar, 30 kilogram metamfetamin, 50 kilogram eroin ve 155 bin uyusturucu hap ele geçirdi.

Son operasyonunda tirdaki uyusturucuyu buldu

Hulk, katildigi son operasyonda ise saman balyalari yüklü tirin içerisinde tepki vererek ekiplerin 305 kilogram skunk maddesi ele geçirmesine yardimci oldu.

Dogum günü kutlandi

10 Nisan 2017’de dünyaya gelen Hulk için Adana Emniyet Müdürlügü’ne bagli Köpek Egitim Merkezi’nde 7’nci yas günü pasta kesilerek kutlandi. Merkezdeki polis memurlarinin katildigi kutlamada Hulk için önce pasta kesildi sonra da Hulk, kendisi için kesilen pastadan yedi. Daha sonra Hulk, kendisi gibi narkotik dedektör köpekleriyle bahçede oyun oynadi.

“Onu görmeyince çok özlüyorum”

Gazetecilere konusan polis memuru Ali Çetin (34), Hulk ile baba ogul gibi baglarinin oldugunu belirterek, “3 senedir Adana’da birlikte uyusturucu ile mücadele ediyoruz. Hulk ile mesaimizin disinda ekstra egitimlerini yaptiriyoruz. Hulk’u sürekli dinamik, aramaya hazir tutmaya çalisiyoruz. Hulk ile aramizda ki bag ayni ogul ve baba gibi. Birbirimizi sürekli görüyoruz ancak görmedigimizde onun beni özledigini biliyorum. Çünkü ben onu çok özlüyorum. Birlikte güzel isler çikartiyoruz” ifadelerini kullandi.

“Hulk mutluydu o nedenle ben de mutluyum”

Hulk’un dogum gününün kutlanmasina çok mutlu oldugunu anlatan Çetin, “Bugün Hulk’un 7’nci dogum günü. Hulk mutluydu o nedenle ben de mutluyum. Kendisine elimle pasta yedirdim gözleri doldu, çok duygulandi. Bugüne kadar birçok operasyonda yer aldik. Sene basindan bu yana 600 kilogram uyusturucu ve uyarici madde yakalamamiza Hulk yardimci oldu. Son olarak da geçen haftalarda saman balyalari yüklü tirin içerisinde Hulk’un tepkisi üzerine 305 kilogram skunk maddesi ele geçirdik” dedi.



“Hayvan kokulari arasinda uyusturucu buldu”

Hulk’un koku alma duyusunun çok gelismis oldugunu söyleyen Ali Çetin, ahirda yaptiklari bir operasyonda Hulk’un duvara tepki verdigini anlatarak sunlari söyledi:

“Benim için en unutulmaz ani ise bir ahirda arama yaptik ve Hulk ahirin duvarina tepki verdi. Duvari kirdigimizda ise bir miktar uyusturucu madde ele geçirdik. O çok ilginçti. Çünkü ahirda birçok hayvanin kokusu vardi. O kadar koku arasinda uyusturucu madde kokusunu Hulk aldi ve bize yerini gösterdi. Bu hayvanlar çok iyi egitimlerden geçiyor ve koku alma duyulari çok gelismis.”
Kaynak: İHA