Sivas'ta Birçok Belediyenin Yani Sira Dengeler Degisti

31 Mart Mahalli Idareler seçimlerinin tamamlanmasinin ardindan Sivas il merkezi ve ilçelerinde sonuçlar netlesti. Il merkezinde Büyük Birlik Partisi adayi ipi gögüslerken bazi ilçelerde de Belediye Baskanliklari el degistirdi.

Sivas'ta Birçok Belediyenin Yani Sira Dengeler Degisti
Türkiye genelinde yapilan 31 Mart Yerel Seçimleri sona erdi. Sandiklarin tamaminin açilmasiyla birlikte seçimi kazanan adaylar da belli oldu. Resmi olmayan verilere göre il merkezinde Büyük Birlik Partisi Belediye Baskan adayi Dr. Adem Uzun, oylarin yüzde 43,31’ini alarak Sivas Belediye Baskani seçildi. 2019 yilinda seçilen Ak Partili Hilmi Bilgin ise yüzde 29,18 oy alarak ikinci sirada kaldi. Milliyetçi Hareket Partisi adayi Reha Kars ise yüzde 11,21 oy aldi. Seçim sonuçlarinin yani sira katilim oranindaki düsüs dikkat çekti. 2019 yilinda yapilan seçimlerde yüzde 84,90’lik katilim olurken bu rakam 2024 yilinda yüzde 75,45’e geriledi.

Sivas il merkezinin yani sira ilçelerde de degisimler oldu. Sonuçlara göre Akincilar, Altinyayla Gürün, Susehri, Ulas, Yildizeli ve Zara ilçelerinde MHP adaylari seçilirken Dogansar, Gölova, Hafik, Imranli, Kangal ilçelerinde Ak Parti adaylari seçimde galip geldi. Bunlarin yani sira Koyulhisar’da IYI Parti adayi, Gemerek’te Yeniden Refah Partisi adayi ve Sarkisla ilçesinde de Büyük Birlik Partisi adayi seçildi.
Kaynak: İHA