Fethi Sekin Sehir Hastanesinde 4 Bransta Klinik Basvurular Kabul Edildi

Elazig Fethi Sekin Sehir Hastanesinde radyoloji, psikiyatri, göz hastaliklari ve biyokimya branslarinin klinik basvurulari Tipta Uzmanlik Kurulu tarafindan kabul edildi. Böylelikle Tipta Uzmanlik Sinavinda basarili olan hekimler uzmanlik egitimleri için Fethi Sekin Sehir Hastanesi kliniklerini tercih edebilecek.

Fethi Sekin Sehir Hastanesinde 4 Bransta Klinik Basvurular Kabul Edildi
Fethi Sekin Sehir Hastanesi güçlü bir egitim hastanesi olma yolunda emin adimlarla ilerliyor. Mevcut durumda bes egitim klinigini ile hizmet veren Fethi Sekin Sehir Hastanesinde radyoloji, psikiyatri, göz hastaliklari ve biyokimya branslarinin klinik basvurulari da Tipta Uzmanlik Kurulu tarafindan kabul edildi.

Konuyla ilgili açiklamalarda bulunan Fethi Sekin Sehir Hastanesi Bashekimi Doç. Dr. Suheda Kaya, ’’Amacimiz hastanemizdeki akademisyen sayisini ve egitim verme yetkisine sahip klinik sayisini artirmak. Halihazirda kulak burun ve bogaz hastaliklari, enfeksiyon hastaliklari, dermatoloji, üroloji ve acil tip kliniklerimiz egitim klinigi statüsündelerdi. Tipta Uzmanlik Kuruluna yaptigimiz basvuru neticesinde radyoloji, psikiyatri, göz hastaliklari ve biyokimya branslarimiz da egitim klinigi olarak hizmet vermeye baslayacak. Böylelikle Tipta Uzmanlik Sinavinda basarili olan hekimlerimiz uzmanlik egitimleri için hastanemiz kliniklerini tercih edebilecekler. Bunlar hastanemizin daha da güçlenmesi demek. Çünkü akademisyen ve egitim klinigi sayilarinin artmasi ayni zamanda özellikli saglik hizmetlerinin sayisini artmasi ve dolayisiyla vatandaslarimiza özellikli ameliyat ve tedaviler için ilimizde sunulan imkânlarin artmasi demek. Hastanemizin zaten böyle bir misyonu ve vizyonu vardi. Biz de bunu devam ettiriyoruz. Hastalarimiza nitelikli saglik hizmeti ve sehir hastanesi konforunu bir arada sunacagiz’’ dedi.

Su anda Fethi Sekin Sehir Hastanesinde egitim görevlisi unvanina sahip 43 akademisyen ve 64 Asistan hekim bulundugunu belirten Doç. Dr. Kaya, ’’Sehir Hastanemiz ayni zamanda Saglik Bilimleri Üniversitesine bagli Uygulama ve Arastirma Merkezi statüsünde hizmet veriyor. Akademik kadromuzu güçlendirerek hizmetlerimizi daha da ileriye tasiyacagiz. Bu sürecin her asamasinda bizlere destek olan milletvekilimiz Prof. Dr. Erol Keles hocamiza da ayrica tesekkür ediyorum’’ diye konustu.

Kaynak: İHA